ELEKTRONIKFORSIKRING: SIKR DIN ELEKTRONIK

Styr på indboforsikringen? Ellers kan du købe én her!

Har du masser af dyrt elektronisk udstyr i hjemmet, så pas godt på det, især din bærbare elektronik, som er særligt udsat for skader.

Den typiske skade på bærbart udstyr er tab og vandskader, men tyveri af telefoner sker også ofte. Selvom disse skader og deraf følgende udgifter kan være svære helt at undgå, kan du selv gøre meget, fx ved at have en elektronikforsikring.​


Hvad dækker en elektronikforsikring?

Det er rigtig vigtigt at have en elektronikforsikring, som kan tage sig af skaderne, fx hvis din bærbare computer pludselig brænder sammen eller en tyv får et godt øje til din fladskærm.

Med en elektronikforsikring hos os, får du dækket de mest gængse skader:

 • Vores elektronikforsikring dækker pludselig skade, fx hvis du taber din telefon eller en anden hælder vand ud over din computer

 • Vores elektronikforsikring dækker kortslutning, overspænding og lignende

 • Vores elektronikforsikring dækker, hvis din elektronik har en så alvorlig funktionsfejl, at du ikke kan bruge apparatet til dets oprindelige formål

 • Vores elektronikforsikring dækker pixelfejl på skærme, hvis fejlene er så alvorlige, at de ligger uden for producentens retningslinjer for, hvad der er acceptabelt.

Det er ikke bare din egen elektronik, der er dækket af elektronikforsikringen – elektronikforsikringen dækker også, fx hvis en iPad eller computer udlånt af et undervisningssted bliver beskadiget i din varetægt.

Indtil elektronikken fylder 4 år, erstatter elektronikforsikringen helt uden aldersafskrivning – du får altså den samme udbetaling, uanset om apparatet er 3 år eller købt ugen før.


Hvordan får jeg en elektronikforsikring?

Du kan nemt få fingrene i en elektronikforsikring hos os, det kræver blot, at du køber en af vores udvidede indboforsikringer, nemlig Indbo Plus eller Indbo Super.

Læs mere om indboforsikringer


Forsikr din elektronik med en kaskoforsikring

Hvis du har noget særligt dyr elektronik, kan du desuden vælge at forsikre det gennem vores Indbo Unik. Vi dækker helt op til 100.000 kroner, du har en fast selvrisiko på 500 kroner og elektronikken er dækket mod endnu flere typer af skader, end med den normale elektronikforsikring.


Hvad koster en elektronikforsikring?

Vi kan ikke sætte en pris på din elektronikforsikring, da den er en fast del af både Indbo Plus og Indbo Super, hvilket betyder, at elektronikforsikringen er inkluderet i prisen. Du kan altså nemt få en rigtig billig elektronikforsikring hos os, når du samtidig køber en indboforsikring!

Hvis du gerne vil købe en indbo- og elektronikforsikring, er du meget velkommen til selv at beregne din pris i vores webshop. Hvis du i stedet ønsker Indbo Unik, er du velkommen til at ringe til os på 70 12 12 12.

Beregn selv din pris i webshoppen​​

Artiklen fortsættes nedenfor

Et godt sted at være

Årets Forsikringsselskab 2016
I både 2014 og 2016 udnævnte Autobranchen Danmark If som ”Årets Forsikringsselskab”.

Branchens Bedste Kundeservice
If vandt prisen for Branchens Bedste Kundeservice inden for Pension og Finans i 2017.

Har du spørgsmål?

Vi er klar til at hjælpe dig.
Ring til os på 70 12 12 12, chat eller skriv til os​ - eller få os til at ringe til dig​.​​​​​​​​​

Pas på elektronikken i hverdagen

Skader sker ofte som uheld, og uheld er som bekendt svære at undgå. Du kan dog forsøge at beskytte din elektronik ved at købe en elektronikforsikring og ved at følge disse simple råd:

 1. Beskyt de små skærme
  Smartphones og tablets får let revner i glasset, hvilket ofte anmeldes til elektronikforsikringer. Du kan dog selv beskytte din elektronik, fx ved at have et cover rundt om rammen og en skærmbeskytter på selve skærmen. På denne måde kan du forhindre, at glasset revner, og at din elektronikforsikring skal bruges.

 2. Brug stødabsorberende elektroniktasker
  Hvis du vil undgå at bruge din elektronikforsikring på ødelagte computere og kameraer, er det vigtigt, at du transporterer dem i dertil indrettede tasker, som beskytter elektronikken mod slag og regn.

 3. Lær børnene gode elektronikmanerer
  Lær dine børn at behandle fx tablets og smartphones forsigtigt: At sidde ned, mens de bruger dem, at bære dem med begge hænder, ikke at løbe med dem og at lægge dem fladt på bordet efter brug – så undgår I skader, genindkøb og at bruge jeres elektronikforsikring.

 4. Undgå fugt, vand og sved
  Vandskadet elektronik er rigtig irriterende og én af de skader, som oftest anmeldes til elektronikforsikringen. Undgå at lægge din elektronik på køkkenborde, håndvaske og kanten af badekarret, og læg ikke dit elektroniske udstyr sammen med våde håndklæder og fugtigt sportstøj.

  Selv hvis du har din telefon i skjortelommen eller en lomme i løbetøjet, kan den blive udsat for sved, hvilket kan ødelægge den følsomme elektronik.

 5. Pas ekstra godt på i naturen
  Især om sommeren er tablets og smartphones udsat for sand og vand fra skov- og strandture, hvilket nemt kan føre til skader. Undgå at bruge din elektronikforsikring, ved at lade din elektronik blive hjemme eller ved at beskytte det i en taske eller vandtæt etui.

 6. Vær ekstra opmærksom på dine lommer
  Helt tynde smartphones risikerer at bøje i metallet eller revne i glasset, hvis du har dem i lommen.

  Derudover kan løse mønter, nøgler og lignende føre til ridser på skærmen, hvilket desværre ikke dækkes af elektronikforsikringen – vær derfor altid særligt opmærksom, når du har elektronik i lommen.

 7. Gem elektronikken ude af syne
  Dit elektroniske udstyr er altid fristende for tyve, især smartphones og tablets, som er lette at sælge videre. Lad det derfor ikke ligge til frit udsyn i hjemmet, i bilen eller på cafeen, hvis du gerne vil undgå at anmelde et tyveri til din elektronikforsikring.

 8. Hold øje med trick- og lommetyve
  Tricktyve og lommetyve er særligt interesserede i elektronik, så sørg for at opbevare især smartphones i en taske eller lukket lomme, og ikke i fx baglommen på dine jeans.

  Elektronik er som sagt nemt at sælge videre, og det ville være ærgerligt, hvis du skulle benytte din elektronikforsikring, miste dine kontakter og på jagt efter en ny telefon, pga. en langfingret fremmed.


Langsigtet forebyggelse

Med langsigtet forebyggelse kan du både irritere tyven til grænseløshed, og samtidig gøre det nemmere at anmelde tyveriet til både politiet og din elektronikforsikring.

 • Gør din telefon ubrugelig for tyven: Benyt låsefunktionen og installer en sporings-app.
 • Mærk din elektronik, så er det svært for tyven at sælge det videre. Læs mere om mærkning af værdigenstande her: Mærk din elektronik​
 • Registrer din elektronik, gem kvitteringer med både købspris, modeltype og serienummer. Så er det meget lettere at anmelde elektroniktyveriet til politiet og din elektronikforsikring.

Senest opdateret den 2. marts 2016.

3 fordele ved indboforsikringen

 • Udvidet sikkerhed
  Øger din sikkerhed, fx dækkes tricktyveri og omkodning af låse.​​

 • IT-udstyr udlånt af skolen
  Hvis du har en Indbo Plus hos os, hjælper vi dig med dækning af disse ting.​​

 • Én gennemgående selvrisiko
  Vi har, med meget få undtagelser, én valgfri gennemgående selvrisiko på de fleste dækninger.​​​​​​​​

Få rabat på din forsikring

Som kunde hos os, får du fordelagtige tilbud på If Smartalarm - leveret af G4S og Lindrucker vindueslåse - og samtidig får du rabat på din indboforsikring!

If Smartalarm - leveret af G4S
Du får op til 10 % rabat på din forsikring med en alarm. Læs mere If Smartalarm - leveret af G4S.

Lindrucker vindueslåse
Du får op til 10 % rabat på din forsikring med vindueslåse. Læs mere og bestil Lindrucker-produkter med rabat - skriv blot "If" i rabatfeltet. 

Få op til 20 % rabat på din forsikring, hvis du har både vindueslåse og en alarm.