Iværksætter Hjælp

Til dig, som iværksætter
Ønsker du at springe ud som iværksætter, er der flere muligheder for at få hjælp til at komme godt i gang.

Hvad er en iværksætter?

En iværksætter er en person, der opstarter ny virksomhed. En person som formår at føre "den gode idé" ud i livet. Iværksættere kan også kaldes entreprenører.
Læs mere hvad er en iværksætter? her.

Få inspiration til din iværksætterdrøm

Går du allerede med en idé om, hvad din virksomhed skal tilbyde, eller savner du inspiration til, hvilken slags virksomhed, du ønsker at skabe som iværksætter?

Der findes mange forskellige kurser, der netop har til formål at inspirere spirende iværksættere:

  • Få et omkostningsfrit Iværksætterkursus i København
  • Deltag i et omkostningsfrit Startmøde for iværksættere i Århus
  • Besøg en iværksættermesse
  • Deltag i en iværksætteruge
  • Læs og/eller skriv et indlæg på CrowdNews.dk
  • Få en iværksætter uddannelse
  • Besøg Iværksætteren eller Studerende online. 

Iværksætterhjælp og iværksætterrådgivning

Når du har fået konkretiseret din idé, er det muligt at få gratis, professionel rådgivning til iværksætteri. Det kan du læse mere om på Iværksætteren, Startvækst og Iværksætter.

Du kan finde gode råd i bøger som fx Iværksætter til jeg dør og Listen Louder, som skrevet af specialister i iværksætteri. Du har også mulighed for at deltage i gratis iværksætterrisiko i København og startmøde for iværksættere i Århus.

Er du klar til at blive iværksætter? Tag testen på Startvækst 

Få hjælp til økonomien med iværksætterfonde og fundraising

Det kan være dyrt at starte sin egen virksomhed eller få sat en produktion i gang. Derfor kan det være en god idé at søge iværksætter tilskud til projekt. Det kan du blandt andet gøre her:

Spar op på en iværksætterkonto eller etableringskonto

Som lønmodtager kan du få en etableringskonto eller iværksætterkonto i dit pengeinstitut. På denne etableringskonto kan du spare op til at starte din egen virksomhed. Fordelen ved en etableringskonto eller iværksætterkonto er, at du kan trække dit indskud fra i skat.

På kontoen kan du indsætte 250.000 kroner, eller hvad der svarer til 60 % af din nettoløn. Du skal minimum indsætte 5.000 kroner om året. Hvis du ønsker at hæve fra din etableringskonto eller iværksætterkonto, kan det først ske, når du starter din virksomhed.

Kravene til en etableringskonto eller iværksætterkonto varierer alt efter, hvilken type virksomhed du driver, fx om det er en personligt ejet virksomhed eller et aktieselskab.
Læs mere om etablerings- og iværksætterkonto hos SKAT.

Registrer din ide, få eneret, så den kan beskyttes

Det er vigtigt, at du får din ide, opfindelse eller design varemærke registeret hos Patent- og varemærkestyrelsen. Så har du eneret på det, der er dit samt beskyttelse mod andre virksomheders efterligninger og kopieringer.
Registrér nu hos Patent- og varemærkestyrelsen.

Vi forsikrer dig mod krænkelse af immaterielle rettigheder

Vores patent- og varemærkeforsikring dækker dine immaterielle rettigheder og dermed fx udgifter til eventuelle retssager.

Retssager omkring immaterielle rettigheder er ofte komplicerede og kræver både juridisk og teknisk viden. Derfor har du næsten altid brug for en advokat og måske også teknisk bistand, hvis du skal i retten med din sag.

Men forsikringen dækker ikke, kun hvis du bliver krænket, men også hvis du krænker andres immaterielle rettigheder. Bliver du fx anklaget, og det udvikler sig til en erstatningssag, dækker forsikringen erstatningen.
Læs mere om patent- og varemærkeforsikring

Vi forsikrer din virksomhed

Indhent et uforpligtende tilbud på erhvervsforsikringer til din virksomhed.