Kør-selv ferie i Spanien

På denne side finder du en masse gode råd til kør selv-ferien i Spanien.

Husk bilforsikringen, når du skal på bilferie i udlandet. 

Beregn din pris

Det kan være rigtig spændende at tage på kør selv-ferie, og I får mulighed for at opleve en følelse af frihed, som er helt uforlignelig. I bestemmer selv, hvor I tager hen, hvor hurtigt I bevæger jer, og hvornår I når frem. I kan tage så mange afstikkere, som I vil, og I får mulighed for kvalitetstid sammen med familien – noget man ofte savner i en travl hverdag.

Selvom en kør selv-ferie er rigtig sjov og spændende, er der også visse praktiske ting, man skal have styr på, både før og under selve ferien. Det gælder også kør selv-ferier til Spanien.

Nyttige råd til din kør selv-ferie i Spanien

 • Spanien bruger Euro som valuta, og næsten alle steder godkender VISA og Mastercard som betalingsløsninger. Tidszonen er den samme som i Danmark, og nationalsproget er spansk, så hvis du ikke mestrer det spanske, er det en god idé at medbringe en spansk parlør på din kør selv-ferie i Spanien.
 • Når du tager på kør selv-ferie til Spanien, skal du være opmærksomme på, at du skal betale vejafgifter ved visse motorveje og tunneler. Betalingen kan både gøres med kontanter eller kreditkort, eller du kan bruge en ”Telepeaje” eller ”Via T”, som fungerer ligesom den danske Brobizz, hvor boksen registrerer betalingen.
 • Promillegrænsen og reglerne for vigepligt er de samme på kør selv-ferie i Spanien som i Danmark. Derudover er det også i Spanien ulovligt at tale i håndholdt mobiltelefon. Det skal dog bemærkes, at promillegrænsen er 0,3 for bilister med under 2 års køreerfaring.
 • Når du pakker til jeres kør selv-ferie i Spanien, skal du huske at medbringe en advarselstrekant (Spanskregistrerede biler skal have 2), en sikkerhedsvest og enten et reservehjul eller lappekit.
 • Det er ikke påbudt bilister at have lys på bilen i lyse dagtimer. Dog skal lyset tændes, når du kører gennem tunneler i på kør selv-ferie i Spanien, skal der være lys på bilen.
 • I Spanien er det ulovligt både at have og anvende radar-detektorer, og man må desuden ikke signalere advarsler om polititilstedeværelse til andre bilister.
 • I Spanien må man kun bruge bilhornet i nødstilfælde, og flere steder er der skilte, der forbyder brug af hornet forbudt.
 • Hvis du har fået lov af de lokale myndigheder, er det tilladt at campere offentligt under kør selv-ferien i Spanien. Du må dog ikke campere tæt på offentlige bygninger, strande eller campingpladser.

Artiklen fortsættes nedenfor

 • Et godt sted at være

  Årets Forsikringsselskab
  I både 2014, 2016 og 2018 udnævnte Autobranchen Danmark If som ”Årets Forsikringsselskab”. Prisen uddeles hvert andet år med undtagelse af 2020.

  Danmarks Bedste Kundeservice 2019
  Prisen blev uddelt af Wilke, der samtidig udnævnte If til Årets Digitale Forsikringsselskab.

 • Beregn pris på bilforsikring

  Beregn bilforsikring

  Beregn prisen på din bilforsikring på 30 sekunder!

  Beregn pris
 • Har du spørgsmål?

  Vi er klar til at hjælpe dig.
  Ring til os på 70 12 12 12, skriv sikkert til os via Mine sider​ - eller få os til at ringe til dig​.​​​​​​​​​

 • Hvis du kører med autocamper eller campingvogn på kør selv-ferien i Spanien, og din samlede længde overstiger 12 meter, skal du have enten én 130x25 cm eller to 50x25 cm lange gule reflekser bagerst på autocamperen/campingvognen.
 • Hvis du fx har en cykel hængende bag på bilen, skal du montere et 50x50 cm rødt- og hvidstribet skilt bag på bilen. Skiltet kan både købes i Danmark før kør selv-ferien, eller under selve kør selv-ferien i Spanien.

Husk bilforsikringen på kør selv-ferien

 • Husk, at når du er på kør selv-ferie i Spanien, at både chaufføren og samtlige passagerer skal bruge sikkerhedssele. Desuden skal børn under 135 cm og op til 12 være placeret i en godkendt autostol eller selepude.
 • Turister, specielt dem med campingvogne, skal være meget opmærksomme på eventuelle ”motorvejspirater”, da de primært går efter folk på kør selv-ferier. Piraterne vil forsøge at få dig til at stoppe ved servicetankstationer, ofte ved at signalere, at der er noget galt med jeres bil, fx at I har et fladt dæk.

  Vær skeptisk, hvis nogen signalerer til jer under kør selv-ferien, lås bildørene og lad ikke værdisager ligge synligt i bilen.
 • Hvis du er ude for eller overværer et biluheld på din kør selv-ferie, skal du straks tilkalde politiet, hvis der er større personskade og materiel skade.

  Du kan melde ulykken på telefon 112, eller ringe direkte til politiet på 092.
 • Du skal være opmærksomme på, at politiet kan udstede bøder på stedet. Bøden kan dog reduceres med 50 % ved mindre lovovertrædelser, hvis du betaler inden for 20 dage.
Bliv godt klædt på til kør selv-ferien i Spanien.

Husk bilforsikringen på kør selv-ferien i Spanien

En bilforsikring kan være til rigtig stor hjælp, især når du er på kør selv-ferie i udlandet. Med dækningen Redningshjælp, kan du nemlig få hjælp i udlandet, så din ferie ikke bliver ødelagt af bilproblemer.

Du kan til enhver tid beregne din egen pris i vores webshop

Er du i tvivl om noget, er du altid velkommen til at kontakte os. Så sørger vi sammen for, at du er bedst muligt dækket under din kør selv-ferie til Spanien.


Held og lykke på kør selv-ferien til Spanien

Med disse råd i bagagen er du klar til jeres bilferie til Spanien, og vi håber, at du får en god og problemfri tur!

Senest opdateret den 25. august 2021.