TAG PÅ KØR SELV-FERIE I SPANIEN

Styr på bilforsikringen? Hvis ikke, kan du købe én her:

Det kan være rigtig spændende at tage på kør selv-ferie, og I får mulighed for at opleve en følelse af frihed, som er helt uforlignelig. I bestemmer selv, hvor I tager hen, hvor hurtigt I bevæger jer, og hvornår I når frem. I kan tage så mange afstikkere, som I vil, og I får mulighed for kvalitetstid sammen med familien – noget man ofte savner i en travl hverdag.

Selvom en kør selv-ferie er rigtig sjov og spændende, er der også visse praktiske ting, man skal have styr på, både før og under selve ferien. Det gælder også kør selv-ferier til Spanien.


Nyttige råd til jeres kør selv-ferie i Spanien

 • Når I tager på kør selv-ferie til Spanien, skal I være opmærksomme på, at I skal betale vejafgifter ved visse motorveje og tunneler. Betalingen kan både gøres med kontanter eller kreditkort, eller I kan også bruge en ”Telepeaje” eller ”Via T”, som fungerer ligesom den danske Brobizz, hvor boksen registrerer betalingen.

 • Når I pakker til jeres kør selv-ferie i Spanien, skal I huske at medbringe en advarselstrekant (Spanskregistrerede biler skal have 2), en sikkerhedsvest og enten et reservehjul eller lappekit.

 • Når I kører gennem tunneler i Spanien, skal der være lys på bilen.

 • I Spanien er det ulovligt både at have og anvende radar-detektorer, og man må desuden ikke signalere advarsler om polititilstedeværelse til andre bilister.

 • I Spanien må I kun bruge bilhornet i nødstilfælde, og flere steder er der skilte, der forbyder brug af hornet.

 • Hvis I har fået lov af de lokale myndigheder, er det tilladt for jer at campere offentligt under kør selv-ferien i Spanien. I må dog ikke campere tæt på offentlige bygninger, strande eller campingpladser.

Et godt sted at være

Årets Forsikringsselskab 2016
I både 2014 og 2016 udnævnte Autobranchen Danmark If som ”Årets Forsikringsselskab”.

Billigste bilforsikring til 18-årige
Mikonomi erklærede i juli 2015, at If kan tilbyde den billigste kaskobilforsikring til 18-årige.​

Beregn bilforsikring

Beregn prisen på din bilforsikring på 30 sekunder!

Beregn pris

Har du spørgsmål?

Vi er klar til at hjælpe dig.
Ring til os på 70 12 12 12, chat eller skriv til os​ - eller få os til at ringe til dig​.​​​​​​​​​

 • Hvis I kører med autocamper eller campingvogn på kør selv-ferien i Spanien, og jeres samlede længde overstiger 12 meter, skal I have enten én 130x25 cm eller to 50x25 cm lange gule reflekser bagerst på autocamperen/campingvognen.

 • Hvis I fx har en cykel hængende bag på bilen, skal I montere et 50x50 cm rødt- og hvidstribet skilt bag på bilen. Skiltet kan både købes i Danmark før kør selv-ferien, eller under selve kør selv-ferien i Spanien.

 • Husk, at når I er på kør selv-ferie i Spanien, at både chaufføren og samtlige passagerer skal bruge sikkerhedssele.

 • Turister, specielt dem med campingvogne, skal være meget opmærksomme på eventuelle ”motorvejspirater”, da de primært går efter folk på kør selv-ferier. Piraterne vil forsøge at få jer til at stoppe ved servicetankstationer, ofte ved at signalere, at der er noget galt med jeres bil, fx at I har et fladt dæk.

  Vær skeptisk, hvis nogen signalerer til jer under kør selv-ferien, lås bildørene og lad ikke værdisager ligge synligt i bilen.

 • Hvis I er ude for eller overværer et biluheld på jeres kør selv-ferie, skal I straks tilkalde politiet, hvis der er større personskade og materiel skade. I kan melde ulykken på telefon 112, eller ringe direkte til politiet på 092.

 • I skal være opmærksomme på, at politiet kan udstede bøder på stedet. Bøden kan dog reduceres med 50 % ved mindre lovovertrædelser, hvis I betaler inden for 20 dage.


Held og lykke på jeres bilferie til Spanien

Med disse råd i bagagen er I klar til jeres kør selv-ferie til Spanien, og vi håber, at I får en god og problemfri tur!

Senest opdateret den 22. juli 2016.

Forsikringer til kør selv-ferien

Bilforsikringen
Med en kaskobilforsikring får du redningshjælp i udlandet.

Grønt og rødt kort
Det anbefales, at du medbringer et grønt og rødt kort.

Bestil eller print grønt og rødt kort

Download et rødt kort til din telefon

Rejseforsikringen
Det er altid en god idé at have en rejseforsikring, når du er på kør selv-ferie.

Ulykkesforsikringen
Det kan altid anbefales, at du har en ulykkesforsikring, også under kør selv-ferier.​​​​​​​​​​​​​

3 fordele ved vores bilforsikring

 • Dækker ekstraudstyr op til 20.000 kr.
  Med en bilforsikring hos If får du automatisk dækket din bils ekstraudstyr indtil 20.000 kr., når du har Delkasko, Kasko, Kasko Plus eller Bil Super-dækning.​​

 • Bilens passagerer dækkes altid
  Ligegyldigt hvilken type bilforsikring du vælger hos os, er bilens passagerer på passager- og bagsædet altid dækket. ​

 • Rabatter og fordele
  Med en bil kaskoforsikring hos os får du mindst 10 % rabat på alle dine forsikringer hos os. Du får mere rabat og flere fordele jo flere forsikringer du samler hos os - som en del af If Fordelsprogram.