Tag på KØR SELV-FERIE I SPANIEN

Styr på bilforsikringen? Hvis ikke, kan du købe én her:

Det kan være rigtig spændende at tage på kør selv-ferie, og I får mulighed for at opleve en følelse af frihed, som er helt uforlignelig. I bestemmer selv, hvor I tager hen, hvor hurtigt I bevæger jer, og hvornår I når frem. I kan tage så mange afstikkere, som I vil, og I får mulighed for kvalitetstid sammen med familien – noget man ofte savner i en travl hverdag.

Selvom en kør selv-ferie er rigtig sjov og spændende, er der også visse praktiske ting, man skal have styr på, både før og under selve ferien. Det gælder også kør selv-ferier til Spanien.

Nyttige råd til din kør selv-ferie i Spanien

 • Spanien bruger Euro som valuta, og næsten alle steder godkender VISA og Mastercard som betalingsløsninger. Tidszonen er den samme som i Danmark, og nationalsproget er spansk, så hvis du ikke mestrer det spanske, er det en god idé at medbringe en spansk parlør på din kør selv-ferie i Spanien.
 • Når du tager på kør selv-ferie til Spanien, skal du være opmærksomme på, at du skal betale vejafgifter ved visse motorveje og tunneler. Betalingen kan både gøres med kontanter eller kreditkort, eller du kan bruge en ”Telepeaje” eller ”Via T”, som fungerer ligesom den danske Brobizz, hvor boksen registrerer betalingen.
 • Promillegrænsen og reglerne for vigepligt er de samme på kør selv-ferie i Spanien som i Danmark. Derudover er det også i Spanien ulovligt at tale i håndholdt mobiltelefon. Det skal dog bemærkes, at promillegrænsen er 0,3 for bilister med under 2 års køreerfaring.
 • Når du pakker til jeres kør selv-ferie i Spanien, skal du huske at medbringe en advarselstrekant (Spanskregistrerede biler skal have 2), en sikkerhedsvest og enten et reservehjul eller lappekit.
 • Det er ikke påbudt bilister at have lys på bilen i lyse dagtimer. Dog skal lyset tændes, når du kører gennem tunneler i på kør selv-ferie i Spanien, skal der være lys på bilen.
 • I Spanien er det ulovligt både at have og anvende radar-detektorer, og man må desuden ikke signalere advarsler om polititilstedeværelse til andre bilister.
 • I Spanien må man kun bruge bilhornet i nødstilfælde, og flere steder er der skilte, der forbyder brug af hornet forbudt.
 • Hvis du har fået lov af de lokale myndigheder, er det tilladt at campere offentligt under kør selv-ferien i Spanien. Du må dog ikke campere tæt på offentlige bygninger, strande eller campingpladser.

Artiklen fortsættes nedenfor

Et godt sted at være

Årets Forsikringsselskab 2018
I både 2014, 2016 og 2018 udnævnte Autobranchen Danmark If som ”Årets Forsikringsselskab”.

Danmarks Bedste Kundeservice
If vandt prisen for Danmarks Bedste Kundeservice i 2019.

Beregn bilforsikring

Beregn prisen på din bilforsikring på 30 sekunder!

Beregn pris
 • Hvis du kører med autocamper eller campingvogn på kør selv-ferien i Spanien, og din samlede længde overstiger 12 meter, skal du have enten én 130x25 cm eller to 50x25 cm lange gule reflekser bagerst på autocamperen/campingvognen.
 • Hvis du fx har en cykel hængende bag på bilen, skal du montere et 50x50 cm rødt- og hvidstribet skilt bag på bilen. Skiltet kan både købes i Danmark før kør selv-ferien, eller under selve kør selv-ferien i Spanien.

Husk bilforsikringen på kør selv-ferien

 • Husk, at når du er på kør selv-ferie i Spanien, at både chaufføren og samtlige passagerer skal bruge sikkerhedssele. Desuden skal børn under 135 cm og op til 12 være placeret i en godkendt autostol eller selepude.
 • Turister, specielt dem med campingvogne, skal være meget opmærksomme på eventuelle ”motorvejspirater”, da de primært går efter folk på kør selv-ferier. Piraterne vil forsøge at få dig til at stoppe ved servicetankstationer, ofte ved at signalere, at der er noget galt med jeres bil, fx at I har et fladt dæk.

  Vær skeptisk, hvis nogen signalerer til jer under kør selv-ferien, lås bildørene og lad ikke værdisager ligge synligt i bilen.
Bliv godt klædt på til kør selv-ferien i Spanien.
 • Hvis du er ude for eller overværer et biluheld på din kør selv-ferie, skal du straks tilkalde politiet, hvis der er større personskade og materiel skade.

  Du kan melde ulykken på telefon 112, eller ringe direkte til politiet på 092.
 • Du skal være opmærksomme på, at politiet kan udstede bøder på stedet. Bøden kan dog reduceres med 50 % ved mindre lovovertrædelser, hvis du betaler inden for 20 dage.


Husk bilforsikringen på kør selv-ferien i Spanien

En bilforsikring kan være til rigtig stor hjælp, især når du er på kør selv-ferie i udlandet. Med dækningen Redningshjælp, kan du nemlig få hjælp i udlandet, så din ferie ikke bliver ødelagt af bilproblemer.

Læs mere om vores bilforsikring her

Du kan til enhver tid beregne din egen personlige bilforsikringspris i vores webshop

Er du i tvivl om noget, er du altid velkommen til at kontakte os. Så sørger vi sammen for, at du er bedst muligt dækket under din kør selv-ferie til Spanien.


Held og lykke på kør selv-ferien til Spanien

Med disse råd i bagagen er du klar til jeres bilferie til Spanien, og vi håber, at du får en god og problemfri tur!

Senest opdateret den 12. juni 2017.

Forsikringer til kør selv-ferien

Bilforsikringen
Med en kaskobilforsikring får du redningshjælp i udlandet.

Grønt og rødt kort
Det anbefales, at du medbringer et grønt og rødt kort.

Bestil eller print grønt og rødt kort

Download et rødt kort til din telefon

Rejseforsikringen
Det er altid en god idé at have en rejseforsikring, når du er på kør selv-ferie.

Ulykkesforsikringen
Det kan altid anbefales, at du har en ulykkesforsikring, også under kør selv-ferier.

3 fordele ved vores bilforsikring

 • Dækker ekstraudstyr op til 20.000 kr.
  Med en bilforsikring hos If får du automatisk dækket din bils ekstraudstyr indtil 20.000 kr., når du har Delkasko, Kasko, Kasko Plus eller Bil Super-dækning.​​

 • Bilens passagerer dækkes altid
  Ligegyldigt hvilken type bilforsikring du vælger hos os, er bilens passagerer på passager- og bagsædet altid dækket. ​

 • Rabatter og fordele
  Med en bil kaskoforsikring hos os får du mindst 10 % rabat på alle dine forsikringer hos os. Du får mere rabat og flere fordele jo flere forsikringer du samler hos os - som en del af If Fordelsprogram.