Kør selv-ferie i Italien

Her finder du tips og gode råd til bilferien i Italien. 

Husk bilforsikringen, når I tager på kør selv-ferie i det støvleformede land. 

Beregn din pris

Selvom flybilletter bliver billigere og billigere, er det stadig rigtig populært at tage på kør selv-ferie, især hvis man fylder bilen med hele familien.

Ofte betragtes ferier som noget, der først starter, når man har nået sin destination, men med en bilferie strækker ferien sig, fra du kører hjemmefra, og til du er hjemme igen.

Især hvis du skal på kør selv-ferie i Italien, har du mulighed for mange sjove oplevelser og afstikkere undervejs! Der er dog også en del praktiske ting, du skal huske, og det er netop baggrunden for denne artikel.

Her finder du nemlig en guide til alle de ting, du skal være opmærksom på, både før og under din bilferie i Italien.


Gode råd til din kør selv-ferie i Italien

 • Når du tager på kør selv-ferie i Italien, skal du først og fremmest være opmærksom på kørekulturen i landet. Der er rigtig meget trafik, hastigheden er høj, og kørestilen er hektisk.

  I byer må du maksimalt køre 50 km/t ligesom i Danmark. På motorveje er hastighedsgrænsen 130 km/t og på landeveje må du maksimalt køre 90/110 km/t.

 • Hvis du bliver stoppet af politiet under kør selv-ferien i Italien, kan de udstede bøder med det samme. Hvis I kører i en danskregistreret bil, kan politiet desuden kræve en fjerdedel af bøden betalt med det samme.

Vejafgift på italienske motorveje

I Italien betaler du vejafgift for at køre på motorvej, hvilket kan være værd at medregne i dit daglige budget på kør selv-ferien.

Beløbsstørrelsen på vejafgift i Italien varierer fra stræking til strækning. Hos Autostrade per l'Italia kan du intaste din rute og få udregnet, hvor meget du skal regne med at betale i vejafgift. 

Parkering og promillegrænse

 • Det er kun tilladt at parkere i den højre side af vejen i italienske byer og på veje med tovejs trafik. I ensrettede gader må du derimod både parkere i højre og venstre side af vejen, så længe der er mere end 3 meters friplads vejbredden. 

  Ved ulovlig parkering anvendes der i sjældne tilfælde hjulkapsler til bugsering. 

Husk bilforsikringen på bilferien - beregn din pris her

  Børn i bil på kør selv ferie
  Bliv godt klædt på til kør selv-ferien til Italien
  • For passagerer på både for- og bagsæde er det lovpligtigt at have sikkerhedssele på i Italien. Hvis du er på kør selv-ferie i en dansk bil, gælder danske regler for børn i bilen.

   Hvis bilen derimod er lejet i Italien, skal børn under 36 kg eller 150 cm sidde i en autostol eller på en selepude.
  • I Italien er promillegrænsen den samme som i Danmark. Har du dog under 3 års køreerfaring og er på kør selv-ferie i Italien, er promillegrænsen 0,0.

  Flere tips til bilferien i Italien

  • Det påbudt, at du har en advarselstrekant og refleksveste med til alle passagerer i bilen på bilferien i Italien. 

  • Det er lovpligtigt at have nærlyset tændt uden for bebyggede områder i Italien. 

  Miljøafgifter og kørselsrestriktion

  I mange italienske byer er der indført miljøafgifter og kørselsrestriktioner, som især gælder i historiske bymidter i løbet af dagen.

  Du skal derfor være ekstra opmærksom på skiltningen under kør selv-ferien, så du ikke får forvildet dig ind i en "Zona Traffico Limitato"-zone i et tidsrum, hvor du ikke må være der.

  Mange opdager først, at de har brudt reglerne og kørt i en miljøzone, når de er hjemvendt og modtager en bøde længe efter, de er kommet hjem fra bilferien. Du kan finde mere information om Miljøzoner i Italien hos Udenrigsministeriet

  • Hvis I har gods fastspændt bag på bilen, fx cykler, skal disse markeres med et særligt advarselsskilt. Skiltet er rødt og hvidstribet, det måler 50 x 50 cm og kan købes herhjemme før kør selv-ferien påbegyndes.
   Artiklen fortsætter nedenfor

  • I Italien er det forbudt at tale i mobiltelefon, mens du kører i bil - ligesom det også er tilfældet i Danmark. 

  Artiklen fortsætter nedenfor

  Gode råd om bilkørsel i udlandet

  Vi håber, at disse praktiske råd til din kør selv-ferie i Italien hjælper dig godt på vej, og at du og din familie får en fantastisk bilferie! ​

  Går turen ikke til Italien i denne omgang, kan du bl.a. også læse vores 10 gode råd til kør selv-ferier eller tjekke følgende artikler: 

  Har du styr på bilforsikringen til bilferien?

  Det er en rigtig god idé at have en god bilforsikring, inden I drager afsted på kør selv-ferie. Med vores kaskoforsikring sørger vi fx for, at du kan få redningshjælp i udlandet, hvis du skulle få behov for det.

  Det betyder fx, at du får dækket merudgifter til fremskaffelse af reservedele, hjemtransport og uforudsete hotelophold.

  Læs mere om vores bilforsikring - eller beregn din pris

  Senest opdateret den 10. maj 2022.