Tag på

KØR SELV-FERIE I ITALIEN

Styr på bilforsikringen? Hvis ikke, kan du købe én her:

Selvom flybilletter bliver billigere og billigere, er det stadig rigtig populært at tage på kør selv-ferie, især hvis man fylder bilen med hele familien. Ofte betragtes ferier som noget, der først starter, når man har nået sin destination, men med en kør selv-ferie strækker ferien sig fra, du kører hjemmefra, og til du er hjemme igen.

Især hvis du skal på kør selv-ferie i Italien, har du mulighed for mange sjove oplevelser og afstikkere undervejs! Der er dog også en del praktiske ting, du skal huske, hvilket er baggrunden for denne artikel. Her finder du nemlig en guide, til hvilke ting du skal være opmærksom på, både før og under din kør selv-ferie i Italien.


Nyttige råd til din kør selv-ferie i Italien

 • Når du tager på kør selv-ferie i Italien, skal du først og fremmest være opmærksom på kørekulturen i landet. Der er rigtig meget trafik, hastigheden er høj og kørestilen er hektisk. Hvis man begiver sig ud på de italienske veje, handler det altså om at holde tungen lige i munden, hvis kør selv-ferien skal blive en succes.
 • I Italien betaler du afgift for at køre på motorvej, hvilket kan være værd at medregne i dit daglige budget på kør selv-ferien.
Bliv godt klædt på til kør selv-ferien til Italien
 • Hvis du bliver stoppet af politiet under kør selv-ferien i Italien, kan disse udstede bøder med det samme. Hvis I kører i jeres danskregistrerede bil, kan de desuden kræve en fjerdedel af bøden betalt med det samme.
 • Det er kun tilladt at parkere i den højre side af vejen i italienske byer, så vær opmærksom, når du parkerer bilen under kør selv-ferien.

Husk bilforsikringen på ferien

 • For passagerer på både for- og bagsæde er det lovpligtigt at have sikkerhedssele på i Italien. Hvis du er på kør selv-ferie i en dansk bil, gælder danske regler for børn i bilen. Hvis bilen derimod er lejet i Italien, skal børn under 36 kg eller 150 cm sidde i en autostol eller på en selepude.
 • Der er også samme promillegrænse i Italien som i Danmark. Hvis du dog har under 3 års køreerfaring og er på kør selv-ferie i Italien, er promillegrænsen 0,0.
 • I Italien er det forbudt at tale i mobiltelefon, mens man kører, selv hvis mobilen er håndfri. Du skal derfor pause kør selv-ferien og holde ind til siden af vejen under telefonsamtalen.
 • Når man kører i Italien, om det så er til hverdag eller på en kør selv-ferie, er det påbudt, at man har en advarselstrekant og refleksveste til alle passagerer i bilen.
 • Det er lovpligtigt at have nærlyset tændt uden for bebyggede områder under kør selv-ferien.
 • I mange italienske byer er der indført miljøafgifter og kørselsrestriktioner, som især gælder i historiske bykerner i løbet af dagen. Du skal derfor være ekstra opmærksom på skiltningen under kør selv-ferien, så du ikke får forvildet dig ind i en "Zona Traffico Limitato"-zone i et tidsrum, hvor du ikke må være der.
 • Hvis I har gods fastspændt bag på bilen, fx cykler, skal disse markeres med et særligt advarselsskilt. Skiltet er rødt og hvidstribet, det måler 50 x 50 cm og kan købes herhjemme før kør selv-ferien påbegyndes.

Artiklen fortsætter nedenfor

Et godt sted at være

Årets Forsikringsselskab 2018
I både 2014, 2016 og 2018 udnævnte Autobranchen Danmark If som ”Årets Forsikringsselskab”.

Danmarks Bedste Kundeservice
If vandt prisen for Danmarks Bedste Kundeservice i 2019.

Beregn bilforsikring

Beregn prisen på din bilforsikring på 30 sekunder!

Beregn pris

Vi håber, at disse praktiske råd til din kør selv-ferie i Italien hjælper dig godt på vej, og at du og din familie får en god bilferie! ​


Har du styr på bilforsikringen til kør selv-ferien?

Med vores kaskoforsikring sørger vi for, at du får redningshjælp i udlandet.

Det betyder fx, at du får dækket merudgifter til fremskaffelse af reservedele, hjemtransport og uforudsete hotelophold.

Beregn din pris på vores bilforsikring

Senest opdateret den 31. maj 2017.

Forsikringer til kør selv-ferien

Bilforsikringen
Med en kaskobilforsikring får du redningshjælp i udlandet.

Grønt og rødt kort
Det anbefales, at du medbringer et grønt og rødt kort.

Bestil eller print grønt og rødt kort

Download et rødt kort til din telefon

Rejseforsikringen
Det er altid en god idé at have en rejseforsikring, når du er på kør selv-ferie.

Ulykkesforsikringen
Det kan altid anbefales, at du har en ulykkesforsikring, også under kør selv-ferier.

3 fordele ved vores bilforsikring

 • Dækker ekstraudstyr op til 20.000 kr.
  Med en bilforsikring hos If får du automatisk dækket din bils ekstraudstyr indtil 20.000 kr., når du har Delkasko, Kasko, Kasko Plus eller Bil Super-dækning.​​

 • Bilens passagerer dækkes altid
  Ligegyldigt hvilken type bilforsikring du vælger hos os, er bilens passagerer på passager- og bagsædet altid dækket. ​

 • Rabatter og fordele
  Med en bil kaskoforsikring hos os får du mindst 10 % rabat på alle dine forsikringer hos os. Du får mere rabat og flere fordele jo flere forsikringer du samler hos os - som en del af If Fordelsprogram.