Kør-selv ferie i Norge

På denne side finder du gode råd til bilferien i Norge. 

Husk bilforsikringen, når du tager på kør selv-ferie i udlandet. 

Beregn din pris

Kør selv-ferier er meget populære blandt os danskere, og vi benytter især egen bil, når vi skal på ferie i vores nabolande Tyskland, Sverige og Norge. En af fordelene ved kør selv-ferier, især i forhold til vores nordlige nabolande, er, at man nemt kan komme på kør selv-ferie i Norge eller Sverige.

På denne måde medbringer I nemt alt jeres udstyr, tøj og lignende, samtidig med at familien får noget kvalitetstid sammen – noget, man ikke altid har tid til i en travl hverdag.

Det er dog ikke kun sjov og ballade at tage på kør selv-ferie til Norge. Der er nemlig en del praktiske ting, du skal huske på foruden pakning, pengeveksling og lignende, for at bilferien kan blive en succes.

Nyttige råd til din kør selv-ferie i Norge

 • Når du er på kør selv-ferie i Norge, skal du være opmærksomme på, at der skal betales vejafgifter flere steder, bl.a. omkring Oslo, Kristiansand, Stavanger og Trondheim. Du kan finde ud af, hvor du skal betale vejafgifter her: Norvegfinans. Du skal også være opmærksomme på, at der skal betales for at passere visse tunneler og broer i løbet af kør selv-ferien.

  Ved nogle betalingsanlæg skal du betale manuelt, mens du ved andre kan betale via AutoPASS-systemet, en "Visitors Payment"-aftale, BroBizz, eller ved at et kamera fotograferer nummerpladen, hvorefter du modtager en faktura med posten. Du kan også betale for gennemkørslen på tankstationer med et ”Kr-service”-skilt eller på den pågældende bompengestations hjemmeside.
 • Når du tager på kør selv-ferie i Norge, anbefales det, at du medbringer en ildslukker, en førstehjælpskasse og en sikkerhedsvest. Hvis du har lejet en norsk-indregistreret bil på kør selv-ferien, er dette obligatorisk.
 • Husk at du skal medbringe en advarselstrekant, når du er på kør selv-ferie i Norge.
 • Eftersom Norge er medlem af EFTA, EØF og Schengen-aftalen, og ikke EU, skal du bl.a. huske, at den lokale valuta er norske kroner.
Bliv godt klædt på til kør selv-ferien til Norge.
 • Derudover er der flere tankstationer og supermarkeder, som ikke tager betalingskort såsom Mastercard og Visa, så det er en god idé at medbringe norsk valuta.

Husk bilforsikringen på turen til Norge 

 • I det meste af Norge er det tilladt at køre med pigdæk fra den 1. november til den første søndag i påsken året efter, mens det i de nordlige provinser er fra den 15. oktober til den 1. april året efter.

  I kommunerne Bergen, Oslo og Trondheim skal man desuden betale en afgift, hvis ens bil kører med pigdæk i perioden 1. november-27. april, og derudover skal bilen bære et mærkat, der dokumenterer dette.


Artiklen fortsættes nedenfor

 • Et godt sted at være

  Årets Forsikringsselskab
  I både 2014, 2016 og 2018 udnævnte Autobranchen Danmark If som ”Årets Forsikringsselskab”. Prisen uddeles hvert andet år med undtagelse af 2020.

  Danmarks Bedste Kundeservice 2019
  Prisen blev uddelt af Wilke, der samtidig udnævnte If til Årets Digitale Forsikringsselskab.

 • Beregn pris på bilforsikring

  Beregn bilforsikring

  Beregn prisen på din bilforsikring på 30 sekunder!

  Beregn pris
 • Har du spørgsmål?

  Vi er klar til at hjælpe dig.
  Ring til os på 70 12 12 12, skriv sikkert til os via Mine sider​ - eller få os til at ringe til dig​.​​​​​​​​​

 • I Norge gælder de samme færdselsregler som i Danmark, når det kommer til lygteføring, højrevigepligt og til at tale i håndholdt mobiltelefon under bilkørslen.
 • På din kør selv-ferie i Norge skal du være opmærksom på, at det norske politi har ret til at idømme og opkræve bøder på stedet. Desuden benytter nordmændene ikke hjullåse, men du kan risikere, at din bil bliver slæbt væk, hvis du har parkeret ulovligt.
 • I Norge ligger promillegrænsen på 0,2, så du skal være endnu mere påpasselige med dit alkoholindtag i løbet af kør selv-ferien, end i Danmark.
 • Det er forbudt at medbringe og benytte radar- og laserdetektorer i Norge, som advarer mod fotofælder længere fremme. Hvis din bil har et GPS-system, bør du derfor tjekke, om det indeholder funktioner til advarsel mod fotofælder, før du tager på kør selv-ferie i Norge.
 • Når du kører bil i Norge, skal du være opmærksomme på, at der skal være så stor afstand mellem dig selv og den forankørende bil, at en tredje bil uden problemer kan trække ind mellem jer. Hvis du kører for tæt på de forankørende biler under din kør selv-ferie, risikerer du både at få bøder og få kørekortet konfiskeret på stedet.
 • Det er tilladt at overnatte uden for de offentlige campingpladser i de tyndtbefolkede områder, du kommer igennem under kør selv-ferien i Norge.

  Tilladelsen kan være indskrænket visse steder, og hvis du er i tvivl, kan du spørge de lokale myndigheder eller grundejeren.

  Det er dog ikke tilladt at overnatte i byer eller på rastepladser, så her skal du enten køre til nærmeste campingplads eller køre ud af byen.
  Hav styr på reglerne i Norge, før du sætter dig bag rattet.
  • Hastighedsbegrænsningen i Norge ligger sjældent højere end 100 km/t, hvilket fx er begrænsningen på motorvejen ved Oslo.

  Beregn pris på en forsikring til din bil

  • Hvis du er medvirkende eller vidne til en personskadeulykke under din kør selv-ferie i Norge, skal du huske at alarmere både politiet (112) og den norske ambulancetjeneste (113).
  • I Norge er der ingen krav om at køre med vinterdæk, man skal bare have et så godt vejgreb i forhold til føret, at man kan fortsætte kør selv-ferien sikkert.
  • Når du er på kør selv-ferie i Norge, skal du være opmærksomme på, at visse veje og bjergpas er helt lukkede om vinteren.

  Husk bilforsikringen på kør selv-ferien i Norge

  En bilforsikring kan være rigtig fornuftig at have, også når du er på kør selv-ferie. Med dækningen Redningshjælp, kan du nemlig få hjælp i udlandet, hvis din bil pludselig ikke vil længere.

  Du kan til enhver tid beregne din egen personlige bilforsikringspris i vores webshop

  Er du i tvivl om noget, er du altid velkommen til at kontakte os. Så sørger vi sammen for, at du er bedst muligt dækket under din kør selv-ferie til Norge.


  Nyd kør selv-ferien i Norge

  Vi håber, at du og dine nærmeste får en god bilferie i Norge, og at disse råd hjælper dig til at undgå besvær og lignende.

  Senest opdateret den 25. august 2021.