Kør selv-ferie i USA

På denne side finder du en række gode råd og tips til en vellykket kør selv-ferie i USA. 

Husk bilforsikringen, når du tager på bilferie. 

Beregn din pris

Det kan være rigtig spændende at tage på kør selv-ferie - især i USA. Du oplever en helt særlig form for frihed, og du får mulighed for at opleve mange forskellige kulturer, stater og landskaber.

I denne artikel giver vi dig nogle gode råd, så din bilferie bliver så problemfri som mulig, og du kan fokusere al din tid på afslapning og hygge med familien eller vennerne.

Gode råd til din kør selv-ferie i USA

 • Mange, der tager på kør selv-ferie i USA, vælger at leje en bil hos et biludlejningsselskab, når de kommer til landet.

  Større udlejningsselskaber har ofte et stort udvalg af biler, så hvis du er i god tid, burde du kunne leje lige den bil, du ønsker. Desuden tilbyder de store selskaber oftest de laveste priser.

  Hvis du skal på bilferie i USA i flere måneder, kan det være en god idé at lease en bil, da det i længden kan spare dig for udgift til afgifter og skatter.
Kvinde sidder på ladet af en firehjulstrækker
Bliv godt klædt på til kør selv-ferien i USA.
 • Du skal være opmærksom på, at landet er inddelt i 6 forskellige tidszoner. De har Eastern Standard Time, fx i New York, som er 6 timer efter dansk tid og Central Standard Time, fx i Texas, hvor de er 7 timer efter dansk tid.

  De har Mountain Standard Time, fx i Arizona, hvor de er 8 timer efter dansk tid, og så er der Pacific Standard Time, fx i Californien, hvor de er 9 timer bagud.

  Sidst men ikke mindst, har Alaska og Hawaii hver deres tidszone, og de er derfor henholdsvist 10 og 11 timer efter dansk tid.

Færdselsregler og hastighedsbegrænsninger

De enkelte amerikanske stater har hver deres færdselsregler og hastighedsbegrænsninger, men generelt set har de en del fællestræk, hvilket gør overgangen fra den ene til den anden stat relativt gnidningsløs.

Sørg dog for at holde øje med vejskiltene under hele kør selv-ferien i USA, så du ikke følger den forkerte stats regler, når du krydser grænserne mellem forskellige stater. 

Promillegrænse og bøder

 • Promillegrænsen i USA ligger på 0,8 i alle stater. Denne grænse gælder dog ikke chauffører på under 21 år, som skal overholde en grænse på 0,0-0,2 promille.

  De fleste steder er det forbudt at køre med en åben flaske eller dåse med alkohol, hvilket betyder, at passagererne heller ikke må drikke under kørslen.

  For chauffører på under 21 år gælder det desuden, at de end ikke må køre med lukkede flasker eller dåser med alkohol, medmindre der er en forælder eller værge med i bilen.

 • I USA må politiet ikke opkræve bøder på stedet.


  Artiklen fortsætter nedenfor

  Husk rejseforsikringen

  Når du tager på kør selv-ferie i USA, skal du være opmærksom på, at hverken det gule eller det blå sygesikringskort dækker.

  Du skal derfor huske at tegne en verdensrejseforsikring, og helst med maksimal dækning, da det kan være meget dyrt at komme til lægen og på hospitalet i USA.

  Læs mere om vores rejseforsikringer 

  Dokumenter du bør medbringe på kør selv-ferien til USA

  • Når du er på road trip i USA, skal du huske at medbringe det ansøgningsnummer, som du modtager, efter du har registreret din indrejse hos USA’s Electronic System for Travel Authorization (ESTA).

   De samlede omkostninger for en ESTA-ansøgning er 14 US$ (2022) og giver adgang til USA i 90 dage.

   Registreringen skal udfyldes mindst 72 timer før afrejsen, og du modtager et svar med dit ansøgningsnummer senest 72 timer efter udfyldelsen - registrer dig her.
   Mand stikker hovedet ud af vinduet på en bil
   Sæt dig godt ind i reglerne, inden du tager på bilferie i USA
   • Samtlige voksne og børn skal have eget pas, og passet skal som minimum gælde hele bilferiens varighed.
   • Du skal huske at medbringe dit danske kørekort på bilferien i USA, især hvis du skal køre bilen.

   • Husk at medbringe et internationalt kørekort, især når du skal på kør selv-ferie i USA. Du kan få det for 25 kroner (2022) i din lokale borgerservice, du skal blot medbringe et pasfoto og dit danske kørekort.

    Det internationale kørekort gælder ét år - læs mere på borger.dk.

   • Hvis du tager medicin regelmæssigt, bør du medbringe et pillepas på rejsen, så du nemt og hurtigt kan dokumentere nødvendigheden af din medbragte medicin over for de amerikanske myndigheder.

   • Hvis du planlægger en kør selv-ferie eller andet ophold i USA, som varer længere end 90 dage, skal du søge om et visum, hvilket kan tage flere måneder at få gennemført.

   Flere tips til bilferien i USA

   • Det amerikanske vejnet er meget veludbygget og vejnettet er delt op i 4 kategorier: Interstate Highways (markeres med skilte i rødt, hvidt og blåt), Federal Highways, State Routes og Country Routes.

    De fleste motorveje er flersporede og gratis – der er dog nogle strækninger (kaldet Turnpikes), som koster penge.

   • De fleste amerikanske byer anvender parkometre, så du nemt kan betale din parkering med enten kontanter, kreditkort eller et parkeringskort udstedt af Transportdepartementet (DOT).

   • Du skal være opmærksom på, at det er forbudt at køre forbi eller overhale parkerede gule skolebusser, hvis der er på- eller afstigende børn.
   • I USA er det forbudt at overnatte uden for de offentlige og private campingpladser. Du har dog mulighed for at købe "Wilderness Permits" i de forskellige nationalparker, og dermed få tilladelse til at campere uden for de organiserede campingpladser i parkerne.

   • Hvis du er impliceret i eller er vidne til et trafikuheld med personskade, skal du straks melde dette til det amerikanske politi (911), sheriffen eller en motorvejspatrulje.

    Du skal også melde det, hvis der er tale om uheld uden personskade, men med større materielle skader (størrelsen varierer fra stat til stat).

    I sådanne tilfælde skal der indsendes en skriftlig rapport til den lokale "Motor Division", som ligger i den stat, hvor ulykken er sket. Det er dit eget ansvar som fører at have styr på de pågældende staters lovgivning, når du kører igennem dem på kør selv-ferien.

   • Når du er på kør selv-ferie i USA, anbefales det, at du medbringer både en advarselstrekant, en ildslukker og en forbindingskasse.

   • I mange stater og byer er det forbudt at tale i håndholdt mobiltelefon, mens du kører.

   Brændstof og bjergpas

   • Når du skal tanke brændstof i USA, skal du være opmærksom på, at man ikke bruger betegnelserne 95 og 98 oktan i USA. Derimod svarer USA's 91 til vores 95 oktan.

   • Husk, at brændstofpriserne ikke angives pr. liter, men pr. gallon (1 gallon svarer til ca. 3,8 liter).

    Du skal også være opmærksom på, at der kan være langt mellem de enkelte tankstationer, især i de tyndtbefolkede områder. Desuden er benzinen noget dyrere i nationalparkerne, fx Grand Canyon, end uden for dem.
   Mor og barn på kør selv ferie i USA
   Nyd ferien i USA.
   • Som udgangspunkt er bjergpassene ved de amerikanske Interstate Highways åbne året rundt, dog er der enkelte undtagelser, når vejret er meget dårligt.

    Du skal dog være opmærksom på, at mange af bjergpassene på de mindre veje ofte er lukkede fra det tidlige efterår til sent på foråret. Hvis du er på kør selv-ferie i USA i denne periode, skal du altså være klar på, at du enten ikke kan komme igennem bjergene, eller at du må køre en omvej.

   Husk bilforsikringen 

   Det er en rigtig god idé at have en bilforsikring og en rejseforsikring med verdensdækning med på kør selv-ferien i USA. 

   Beregn din bilforsikring i vores webshop på under 30 sekunder. 

   Er du i tvivl om noget, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os - så sørger vi sammen for, at du er bedst muligt dækket på din bilferie i USA.

   Senest opdateret den 12. maj 2022.