Kør selv-ferie i USA

På denne side finder du en række gode råd og tips til en vellykket kør selv-ferie i USA. 

Har du styr på bilforsikringen

Beregn din pris

Gode råd til din kør selv-ferie i USA

Kør selv-ferie er en fantastisk ferieform, og hvis der er én destination, der i særdeleshed egner sig til et ægte roadtrip, er det USA.

Når du kører rundt i det store land har du en særlig form for frihed, og du får mulighed for at opleve mange forskellige kulturer og landskaber, når du kører fra stat til stat. 

USA har lidt af det hele - fra solrige Californien til iskolde Alaska - og alt derimellem. 

I denne artikel giver vi dig en række gode, praktiske råd, så din bilferie bliver så problemfri som mulig, og du kan bruge tiden på afslapning og hygge med familien eller vennerne. 

Biludlejning og parkering

 • Mange, der tager på kør selv-ferie i USA, vælger at leje en bil hos et biludlejningsselskab, når de ankommer til landet.

  Større udlejningsselskaber har ofte et stort udvalg af biler, så hvis du er i god tid, burde du kunne leje lige den bil, du ønsker. Desuden tilbyder de store selskaber oftest de laveste priser.

  Hvis du skal på bilferie i USA i flere måneder, kan det være en god idé at overveje at lease en bil, da det i længden kan spare dig for udgifter til afgifter og skatter.
Kvinde sidder på ladet af en firehjulstrækker
Bliv godt klædt på til kør selv-ferien i USA.
 • De fleste amerikanske byer anvender parkometre, så du nemt kan betale med enten kontanter, kreditkort eller et parkeringskort udstedt af Transportdepartementet (DOT), når du parkerer.

Færdselsregler og hastighedsbegrænsninger

De enkelte amerikanske stater har hver deres færdselsregler og hastighedsbegrænsninger, men generelt set har de en del fællestræk, hvilket gør overgangen fra den ene til den anden stat relativt gnidningsfri.

Sørg dog for at holde øje med vejskiltene under hele bilferien i USA, så du følger den aktuelle stats færdselsregler, når du krydser grænsen fra en stat til en anden. 

Promillegrænse og bøder

 • Promillegrænsen i USA ligger på 0,8 i alle stater. Denne grænse gælder dog ikke chauffører på under 21 år, som skal overholde en grænse på 0,0-0,2 promille.

  De fleste steder er det forbudt at køre med en åben flaske eller dåse med alkohol. Du skal være opmærksom på, at passagerer heller ikke må drikke under kørslen.

  For chauffører på under 21 år gælder det desuden, at de end ikke må køre med lukkede flasker eller dåser med alkohol, medmindre der er en forælder eller værge med i bilen.

 • Modsat mange andre steder i verden, må politiet i USA ikke opkræve bøder på stedet.

Husk rejseforsikringen

Når du tager på kører i bil i USA, skal du være opmærksom på, at hverken det gule eller det blå sygesikringskort dækker.

Du skal derfor huske at tegne en verdensrejseforsikring, og helst med maksimal dækning, da det kan være meget dyrt at komme til lægen og på hospitalet i USA.

Læs mere om vores rejseforsikringer 

Artiklen fortsætter nedenfor

Dokumenter du bør medbringe på kør selv-ferien til USA

 • Når du skal til USA, skal du huske at medbringe det ansøgningsnummer, som du modtager, efter du har registreret din indrejse hos USA’s Electronic System for Travel Authorization (ESTA).

  De samlede omkostninger for en ESTA-ansøgning er 21 US$ (2023) og giver adgang til USA i 90 dage.

  Registreringen skal udfyldes mindst 72 timer før afrejsen, og du modtager et svar med dit ansøgningsnummer senest 72 timer efter udfyldelsen. Du kan registrere dig online.
  Mand stikker hovedet ud af vinduet på en bil
  Sæt dig godt ind i reglerne, inden du tager på bilferie i USA
  • Samtlige voksne og børn skal have eget pas, og passet skal som minimum gælde hele opholdets varighed.
  • Du skal huske at medbringe dit danske kørekort på bilferien i USA. 

  • Husk desuden at medbringe et internationalt kørekort. Du kan få det udstedt i din lokale borgerservice, du skal blot medbringe et pasfoto og dit danske kørekort.

   Det internationale kørekort gælder ét år - læs mere på borger.dk.

  • Hvis du tager medicin regelmæssigt, bør du medbringe et pillepas på rejsen, så du nemt og hurtigt kan dokumentere nødvendigheden af din medbragte medicin over for de amerikanske myndigheder.

  • Hvis du planlægger en kør selv-ferie eller andet ophold i USA, som varer længere end 90 dage, skal du søge om et visum, hvilket kan tage flere måneder at få gennemført.

  Fra vejnet til overnatning

  • Det amerikanske vejnet er meget veludbygget og vejnettet er delt op i 4 kategorier: Interstate Highways (markeres med skilte i rødt, hvidt og blåt), Federal Highways, State Routes og Country Routes.

   De fleste motorveje er flersporede og gratis – der er dog nogle strækninger (kaldet Turnpikes), som koster penge.

  • Når du er på kør selv-ferie i USA, anbefales det, at du medbringer både en advarselstrekant, en ildslukker og en forbindingskasse.

  • I mange stater og byer er det forbudt at tale i håndholdt mobiltelefon, mens du kører.

  • Det er forbudt at køre forbi eller overhale parkerede gule skolebusser, hvis der er på- eller afstigende børn.

  • I USA er det forbudt at overnatte uden for de offentlige og private campingpladser.

   Du har dog mulighed for at købe "Wilderness Permits" i de forskellige nationalparker, og dermed få tilladelse til at campere uden for de organiserede campingpladser i parkerne.

  Tidszoner

  Du skal være opmærksom på, at USA er inddelt i 6 forskellige tidszoner:

  • Eastern Standard Time, fx i New York, som er 6 timer efter dansk tid.

  • Central Standard Time, fx i Texas, hvor de er 7 timer efter dansk tid.

  • Mountain Standard Time, fx i Arizona, hvor de er 8 timer efter dansk tid.

  • Pacific Standard Time, fx i Californien, hvor de er 9 timer bagud.


  Sidst men ikke mindst har Alaska og Hawaii hver deres tidszone, og de er derfor henholdsvist 10 og 11 timer efter dansk tid.

  Dette skal du gøre ved trafikuheld

  Hvis du er impliceret i eller er vidne til et trafikuheld med personskade, skal du straks melde dette til det amerikanske politi (911), sheriffen eller en motorvejspatrulje.

  Du skal også melde det, hvis der er tale om uheld uden personskade men med større materielle skader (størrelsen varierer fra stat til stat).

  I sådanne tilfælde skal der indsendes en skriftlig rapport til den lokale "Motor Division", som ligger i den stat, hvor ulykken er sket.

  Det er dit eget ansvar som fører at have styr på de pågældende staters lovgivning, når du kører igennem dem på din ferie i USA.

  Brændstof og bjergpas

  • Når du skal tanke brændstof i USA, skal du være opmærksom på, at de i USA ikke bruger betegnelserne 95 og 98 oktan i USA. Derimod svarer USA's 91 til vores 95 oktan.

  • Husk, at brændstofpriserne ikke angives pr. liter, men pr. gallon (1 gallon svarer til ca. 3,8 liter).

   Der kan være langt mellem de enkelte tankstationer, især i de tyndtbefolkede områder. Desuden er benzinen noget dyrere i nationalparkerne, som fx Grand Canyon, end uden for dem.
  Mor og barn på kør selv ferie i USA
  Nyd ferien i USA.
  • Som udgangspunkt er bjergpassene ved de amerikanske Interstate Highways åbne året rundt, dog er der enkelte undtagelser, når vejret er meget dårligt.

   Du skal dog være opmærksom på, at mange af bjergpassene på de mindre veje ofte er lukkede fra det tidlige efterår til sent på foråret.

   Hvis du er på kør selv-ferie i USA i denne periode, skal du altså være klar på, at du enten ikke kan komme igennem bjergene, eller at du må køre en omvej.

  Overvejer du at leje en elbil i USA? 

  Hvis du overvejer at tage på kør selv-ferie i USA i en elbil, er det vigtigt, at du undersøger opladningsmulighederne på din rute hjemmefra. 

  Uden for de store byer kan der være langt mellem opladningsmulighederne, og det kan derfor hurtigt blive en større udfordring hele tiden at skulle planlægge turen efter, hvor du kan oplade bilen, hvis du skal tilbagelægge en større strækning gennem landet. 

  Hvis du derimod påtænker "blot" at køre i fx Californien og/eller Las Vegas, hvor der er rigeligt med opladningsmuligheder, er det ikke en nogen stor hovedpine at skulle indtænke opladning af elbilen, og du kan derfor uden større overvejelser sagtens tage det mere miljøvenlige valg.

  Overvejer du at leje en elbil i USA, kan du med fordel læse vores artikel om kør selv-ferie i en elbil

  Husk rejseforsikringen

  Det er en rigtig god idé at have en rejseforsikring med verdensdækning med på kør selv-ferien i USA. 

  Du kan beregne prisen på en rejseforsikring i vores webshop på under 30 sekunder

  Er du i tvivl om noget, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os - så sørger vi sammen for, at du er bedst muligt dækket på din bilferie i USA.

  Senest opdateret den 1. december 2023.