Kør-selv ferie i USA

På denne side finder du en række gode råd og tips til en vellykket kør selv-ferie i USA. 

Husk bilforsikringen, når I tager på bilferie. 

Beregn din pris

Det kan være rigtig spændende at tage på kør selv-ferie, især i USA. Du oplever en helt særlig form for frihed, og du får mulighed for at opleve mange forskellige kulturer og landskaber.

Mange danskere vælger derfor at rejse til USA, leje en bil eller en autocamper eller købe en billig brugt bil, for så at sælge den videre, når kør selv-ferien i USA er slut.

I denne artikel giver vi dig nogle nyttige råd, som du med fordel kan have i mente, når du er på kør selv-ferie i USA. På denne måde håber vi, at din kør selv-ferie bliver så problemfri som muligt, så du kan fokusere al din tid på afslapning og hygge med familien eller vennerne.

Nyttige råd til din kør selv-ferie i USA

 • Mange der tager på kør selv-ferie i USA vælger at leje en bil. Større udlejningsselskaber har ofte et stort udvalg af biler, så hvis du er i god tid, burde du kunne leje præcis den bil, du ønsker. Desuden tilbyder disse store selskaber oftest de laveste priser.

  Hvis du skal på kør selv-ferie i USA i flere måneder, kan det være en god idé at lease en bil, da det i længden kan spare dig for udgift til afgifter og skatter.
Bliv godt klædt på til kør selv-ferien i USA.
 • Når du er på kør selv-ferie i USA, skal du være opmærksom på, at landet er inddelt i 6 forskellige tidszoner. De har Eastern Standard Time, fx i New York, som er 6 timer efter dansk tid og Central Standard Time, fx i Texas, hvor de er 7 timer efter dansk tid.

  De har Mountain Standard Time, fx i Arizona, hvor de er 8 timer efter dansk tid, og så er der Pacific Standard Time, fx i Californien, hvor de er 9 timer bagud.

  Sidst men ikke mindst, har Alaska og Hawaii hver deres tidszone, og de er derfor henholdsvist 10 og 11 timer efter dansk tid.

Husk bilforsikringen til kør selv-ferien - beregn din pris her!

 • I mange stater og byer er det forbudt at tale i håndholdt mobiltelefon, mens man kører, og visse steder er det også forbudt at SMS’e.

  Derudover skal du huske, at mobiltelefoner kører over et andet bånd i USA end i Europa, og du skal derfor sikre dig, at du har en trebåndstelefon, hvilket de fleste moderne telefoner heldigvis er.
 • De enkelte amerikanske stater har hver deres færdselsregler og hastighedsbegrænsninger, men generelt set har de en del fællestræk, hvilket gør overgangen fra den ene stat til den anden relativt gnidningsløs. Sørg dog for at holde øje med vejskiltene under hele kør selv-ferien i USA, så du ikke følger den forkerte stats regler.
 • Promillegrænsen i USA ligger på 0,8 i alle stater. Denne grænse gælder dog ikke chauffører på under 21 år, som skal overholde en grænse på 0,0-0,2 promille. De fleste steder er det forbudt at køre med en åben flaske eller dåse med alkohol, hvilket betyder, at passagererne heller ikke må drikke under kørslen.

  For chauffører på under 21 år gælder det desuden, at de end ikke må køre med lukkede flasker eller dåser med alkohol, medmindre der er en forælder eller værge med i bilen.
 • Det amerikanske vejnet er meget veludbygget, hvilket i høj grad er til gavn for turister på kør selv-ferie i USA. Vejnettet er delt op i 4 kategorier: Interstate Highways (markeres med skilte i rødt, hvidt og blåt), Federal Highways, State Routes og Country Routes. De fleste motorveje er flersporede og gratis – der er dog nogle strækninger (kaldet Turnpikes), som koster penge.
 • Når du er på kør selv-ferie i USA, skal du være opmærksom på, at det er forbudt at køre forbi eller overhale parkerede gule skolebusser, hvis der er på- eller afstigende børn.

Artiklen fortsættes nedenfor

 • De fleste amerikanske byer anvender parkometre, så du nemt kan betale din parkering med enten kontanter, kreditkort eller et parkeringskort udstedt af Transportdepartementet (DOT).
 • I USA er det forbudt at overnatte uden for de offentlige og private campingpladser i løbet af kør selv-ferien. Du har dog mulighed for at købe "Wilderness Permits" i de forskellige nationalparker, og dermed få tilladelse til at campere uden for de organiserede campingpladser i parkerne.
 • Hvis du deltager i eller er vidne til en ulykke med personskade, skal du straks melde dette til det amerikanske politi (911), sheriffen eller en motorvejspatrulje. Du skal også melde det, hvis der er tale om uheld uden personskade, men med større materielle skader (størrelsen varierer fra stat til stat).

  I sådanne tilfælde skal der indsendes en skriftlig rapport til den lokale "Motor Division", som ligger i den stat, hvor ulykken er sket. Det er dit eget ansvar som fører, at have styr på de pågældende staters lovgivning, når du kører igennem dem på kør selv-ferien.
 • Når du er på kør selv-ferie i USA, anbefales det, at du medbringer både en advarselstrekant, en ildslukker og en forbindingskasse.
 • I USA må politiet ikke opkræve bøder på stedet.
 • Når du skal tanke brændstof under kør selv-ferien i USA, skal du være opmærksom på, at man ikke bruger betegnelserne 95 og 98 oktan i USA. Derimod svarer USA's 91 til vores 95 oktan.
Nyd ferien i USA.
 • Husk, at brændstofpriserne ikke angives pr. liter, men pr. gallon (1 gallon svarer til ca. 3,8 liter). Du skal også være opmærksom på, at der kan være langt mellem de enkelte tankstationer, især i de tyndtbefolkede områder. Desuden er benzinen noget dyrere i nationalparkerne, fx Grand Canyon, end uden for dem.
 • Som udgangspunkt er bjergpassene ved de amerikanske Interstate Highways åbne året rundt, dog er der enkelte undtagelser, når vejret er meget dårligt.

  Du skal dog være opmærksom på, at mange af bjergpassene på de mindre veje ofte er lukkede fra det tidlige efterår til sent på foråret. Hvis du er på kør selv-ferie i USA i denne periode, skal du altså være klar på, at du enten ikke kan komme igennem bjergene, eller at du må køre en omvej.

Dokumenter du bør medbringe på kør selv-ferien til USA

 • Når du er på kør selv-ferie i USA, skal du huske at medbringe det ansøgningsnummer, som du modtager, efter du har registreret din indrejse hos USA’s Electronic System for Travel Authorization (ESTA). De samlede omkostninger for en ESTA-ansøgning er 14 US$ (2018) og giver adgang til USA i 90 dage.

  Registreringen skal udfyldes mindst 72 timer før afrejsen, og du modtager et svar og dit ansøgningsnummer senest 72 timer efter udfyldelsen. Registrer dig her.
 • Samtlige voksne og børn på kør selv-ferien i USA skal have eget pas, og passet skal som minimum gælde hele bilferiens varighed.
 • Du skal huske at medbringe dit danske kørekort på kør selv-ferien, især hvis du skal køre bilen.
 • Husk at medbringe et internationalt kørekort, især når du skal på kør selv-ferie i USA. Du kan få det for 25 kroner (2017) i din lokale borgerservice, du skal blot medbringe et pasfoto og dit danske kørekort. Det internationale kørekort gælder ét år. 

  Læs mere om det internationale kørekort

 • Når du tager på kør selv-ferie i USA, skal du være opmærksom på, at hverken det gule eller det blå sygesikringskort dækker. Du skal derfor huske at tegne en verdensrejseforsikring, og helst med maksimal dækning, da det kan være meget dyrt at komme til lægen og på hospitalet i USA.

  Læs mere om vores rejseforsikringer eller beregn din pris

 • Hvis du tager medicin regelmæssigt, bør du medbringe et pillepas på din kør selv-ferie i USA, så du nemt og hurtigt kan dokumentere nødvendigheden af din medbragte medicin over for de amerikanske myndigheder.
 • Hvis du planlægger en kør selv-ferie eller andet ophold i USA, som varer længere end 90 dage, skal du søge om et visum, hvilket kan tage flere måneder at få gennemført.


Husk bilforsikringen til kør selv-ferien i USA

En bilforsikring kan være rigtig nyttig at have - også på kør selv-ferier i udlandet.

Du kan beregne din bilforsikring i vores webshop. Er du i tvivl om noget, er du altid velkommen til at kontakte os.

Så sørger vi sammen for, at du er bedst muligt dækket under din kør selv-ferie i USA.

Senest opdateret den 26. august 2021.