TAG PÅ KØR SELV-FERIE I SVERIGE

Styr på bilforsikringen? Hvis ikke, kan du købe én her:

Det kan være rigtig spændende at være på kør selv-ferie, og det er især en yndet rejseform for os danskere, hvis vi skal på ferie i Sverige. Det kan både dreje sig om normale kør selv-ferier eller kør selv-skiferier, da Sverige er et stort land med meget varierede landskaber og oplevelsesmuligheder.

Selvom en kør selv-ferie primært forbindes med ferie og sjove oplevelser, er der også mange praktiske ting, I skal overveje, før I påbegynder bilferien i Sverige. Foruden at pakke alt det nødvendige tøj og udstyr, og sørge for, at børnene kan holde sig selv beskæftigede under turen, er der en del ting, I skal huske, for at kør selv-ferien bliver en succes.

I denne artikel finder I en lang række råd, som skal gøre jeres kør selv-ferie i Sverige problemfri og behagelig.


Nyttige råd til jeres kør selv-ferie i Sverige

 • Sverige indførte grænsekontrol i november 2015, hvilket betyder, at I skal medbringe ID-kort som pas eller kørekort, når I tager på kør selv-ferie i Sverige. Både hvis I tager færgen eller hvis I kører over Øresundsbroen.

 • Når I er på kør selv-ferie i Sverige, er det en god idé at medbringe bilens røde og grønne kort. Det røde kort dokumenterer, at jeres bil er kaskoforsikret, mens det grønne kort attesterer bilens ansvarsdækning. Hvis jeres bil er forsikret hos os, og I medbringer disse kort på jeres kør selv-ferie i Sverige, kan I nemt og hurtigt få hjælp af SOS International, hvis I skulle få brug for det.

 • I Sverige varierer hastighedsgrænserne fra by til by, da det er de enkelte kommuner, der fastsætter grænserne. Hold derfor godt øje med skiltningen under kør selv-ferien i Sverige.

 • Hvis I får en bøde under jeres kør selv-ferie i Sverige, skal I vide, at politiet kun må idømme, men ikke opkræve, bøder på 400-1.200 svenske kroner på stedet.

 • I Sverige er det tilladt at tale i håndholdt mobiltelefon under kørslen, så længe telefonsamtalen ikke påvirker kørslen negativt. Hvis I skal føre en længere samtale, kan det dog være en god idé at køre ind til siden.

 • Når I er på kør selv-ferie i Sverige, skal I være opmærksomme på, at det er forbudt at indføre og bruge radar- og laserdetektorer, som kan advare mod fotofælder. Hvis I medbringer en detektor, risikerer I store dagsbøder, foruden konfiskering eller frakendelse af kørekortet.

 • I Sverige ligger promillegrænsen noget lavere end i Danmark, helt nede på 0,2. I skal altså passe meget på med at drikke alkohol under jeres kør selv-ferie i Sverige.

 • Når I møder en ottekantet stoptavle under jeres kør selv-ferie i Sverige, skal I huske at stoppe helt op, før I kører videre. Reglen er den samme som i Danmark, og det svenske politi holder grundigt øje med, hvorvidt reglen overholdes.

Et godt sted at være

Årets Forsikringsselskab 2016
I både 2014 og 2016 udnævnte Autobranchen Danmark If som ”Årets Forsikringsselskab”.

Billigste bilforsikring til 18-årige
Mikonomi erklærede i juli 2015, at If kan tilbyde den billigste kaskobilforsikring til 18-årige.​

Beregn bilforsikring

Beregn prisen på din bilforsikring på 30 sekunder!

Beregn pris

Har du spørgsmål?

Vi er klar til at hjælpe dig.
Ring til os på 70 12 12 12, chat eller skriv til os​ - eller få os til at ringe til dig​.​​​​​​​​​

 • I Sverige er det kun tilladt at parkere og standse bilen i trafikkens retning, altså kun i højre side af vejen. Ensrettede veje er undtaget denne regel, så her kan I holde i begge sider. Mange af de svenske byområder har deres egne lokale parkeringsregler, og det er derfor en god idé at besøge de lokale turistkontorer og politistationer undervejs på kør selv-ferien.

  Hvis I kommer forbi store eller mellemstore byer på bilferien, skal I regne med, at I skal betale for parkeringen. Parkeringsafgiften varierer fra by til by, men er højest i Stockholm.

 • Hvis I parkerer ulovligt under jeres kør selv-ferie i Sverige, risikerer I, at jeres bil bliver slæbt væk, og at I foruden p-bøden, skal betale for omkostningerne ved flytningen af bilen.

 • Det er tilladt at overnatte en enkelt nat uden for offentlige campingpladser, dog skal I have en tilladelse fra ejeren, hvis I er på privatejet grund. Det er desuden tilladt, om end frarådet, at overnatte i jeres bil eller campingvogn, mens disse er parkeret på gaden eller på en parkerings- eller rasteplads.

 • Hvis I i løbet af jeres kør selv-ferie deltager i eller bliver vidne til en ulykke, som involverer enten personskade, alvorlig bilskade eller elge, rensdyr, hjorte, bjørne, vildsvin, losser eller ulve, skal I straks indberette dette til politiet. Det kan I gøre på enten 112 (Sveriges alarmnummer) eller på 114 14 (Sveriges landsdækkende nummer til politiet).

  Hvis ulykken involverer dyr, skal stedet markeres med et reflekterende bånd eller lignende, som tydeligt markerer stedet, så politiet kan finde det, også selvom I er kørt videre.

 • Når I er på kør selv-ferie i Sverige, skal I være opmærksomme på, at der er betalingsringe omkring både Stockholm og Göteborg. I Stockholm gælder ringen på hverdage mellem 6.30 og 18.30, mens den i Göteborg gælder allerede fra kl. 6.00.

  Ved begge ringe registrerer et kamera bilens nummerplade, og afgiften afkræves automatisk af bilens ejer, om så vedkommende er svensk eller turist på kør selv-ferie. Afgiftens størrelse varierer alt efter det tidspunkt, I passerer gennem ringen.

 • I skal være opmærksomme på, at der er indført vejafgifter for private køretøjer på to omfartsveje i Sverige. Det drejer sig om rute 50 i det centrale Sverige og E4 i Nordsverige. Selve vejafgiften opkræves på samme måde som for betalingsringene.

 • Når I er på kør selv-ferie i Sverige, skal I huske at medbringe jeres advarselstrekant, og det anbefales ligeledes, at I medbringer en førstehjælpskasse og en brandslukker.

 • Hvis I er på kør selv-ferie eller -skifere i Sverige i perioden 1. december - 31. marts, er der jer påbudt at køre med vinterdæk, hvis vejene er våde, hvis temperaturen er 0 grader eller under, eller når der er sne og is på vejen. Vinterdækkene skal have en mønsterdybde på mindst 3 mm, de skal være M+S-mærkede, og de skal være fabrikeret specifikt til vinterkørsel.


Nyd kør selv-ferien til Sverige

Med disse råd og tips i bagagen, burde jeres bilferie til Sverige blive en stor succes. Vi ønsker jer god tur!

Senest opdateret den 22. juli 2016.

Forsikringer til kør selv-ferien

Bilforsikringen
Med en kaskobilforsikring får du redningshjælp i udlandet.

Grønt og rødt kort
Det anbefales, at du medbringer et grønt og rødt kort.

Bestil eller print grønt og rødt kort

Download et rødt kort til din telefon

Rejseforsikringen
Det er altid en god idé at have en rejseforsikring, når du er på kør selv-ferie.

Ulykkesforsikringen
Det kan altid anbefales, at du har en ulykkesforsikring, også under kør selv-ferier.​​​​​​​​​​​​​

3 fordele ved vores bilforsikring

 • Dækker ekstraudstyr op til 20.000 kr.
  Med en bilforsikring hos If får du automatisk dækket din bils ekstraudstyr indtil 20.000 kr., når du har Delkasko, Kasko, Kasko Plus eller Bil Super-dækning.​​

 • Bilens passagerer dækkes altid
  Ligegyldigt hvilken type bilforsikring du vælger hos os, er bilens passagerer på passager- og bagsædet altid dækket. ​

 • Rabatter og fordele
  Med en bil kaskoforsikring hos os får du mindst 10 % rabat på alle dine forsikringer hos os. Du får mere rabat og flere fordele jo flere forsikringer du samler hos os - som en del af If Fordelsprogram.