Kør-selv ferie i Sverige

Vi giver dig her en masse gode råd og tips til kør selv-ferie i Sverige. 

Husk bilforsikringen, når du tager på bilferie i udlandet. 

Beregn din pris

Det kan være rigtig spændende at være på kør selv-ferie, og det er især en yndet rejseform for os danskere, hvis vi skal på ferie i Sverige. Det kan både dreje sig om normale kør selv-ferier eller kør selv-skiferier, da Sverige er et stort land med meget varierede landskaber og oplevelsesmuligheder.

Selvom en kør selv-ferie primært forbindes med ferie og sjove oplevelser, er der også mange praktiske ting, du skal overveje, før du påbegynder bilferien i Sverige. Foruden at pakke alt det nødvendige tøj og udstyr, og sørge for, at børnene kan holde sig selv beskæftigede under turen, er der en del ting, du skal huske, for at kør selv-ferien bliver en succes.

I denne artikel finder du en lang række råd, som skal gøre din kør selv-ferie i Sverige problemfri og behagelig.

Nyttige råd til din kør selv-ferie i Sverige

 • Sverige indførte grænsekontrol i november 2015, hvilket betyder, at du skal medbringe ID-kort som pas eller kørekort, når du tager på kør selv-ferie i Sverige. Både hvis du tager færgen eller hvis du kører over Øresundsbroen.

 • Når du er på kør selv-ferie i Sverige, er det en god idé at medbringe bilens røde og grønne kort. Det røde kort dokumenterer, at din bil er kaskoforsikret, mens det grønne kort attesterer bilens ansvarsdækning. 

Bliv godt klædt på til kør selv-ferien i Sverige.
 • Hvis din bil er forsikret hos os, og du medbringer disse kort på din kør selv-ferie i Sverige, kan du nemt og hurtigt få hjælp af SOS International, hvis du skulle få brug for det.

 • Børn under 140 cm må kun sidde på forsædet på din kør selv-ferie i Sverige, hvis den dertilhørende airbag er slået fra. Derudover gælder samme regler om børn i bilen som i Danmark.
 • I Sverige varierer hastighedsgrænserne fra by til by, da det er de enkelte kommuner, der fastsætter grænserne. Hold derfor godt øje med skiltningen under kør selv-ferien i Sverige.

Husk bilforsikringen på kør selv-ferien - køb den her!

 • Hvis du får en bøde under din kør selv-ferie i Sverige, skal du vide, at politiet kun må idømme, men ikke opkræve, bøder på 400-1.200 svenske kroner på stedet.
 • I Sverige er det tilladt at tale i håndholdt mobiltelefon under kørslen, så længe telefonsamtalen ikke påvirker kørslen negativt. Hvis du skal føre en længere samtale, kan det dog være en god idé at køre ind til siden.
 • Når du er på kør selv-ferie i Sverige, skal du være opmærksomme på, at det er forbudt at indføre og bruge radar- og laserdetektorer, som kan advare mod fotofælder. Hvis du medbringer en detektor, risikerer du store bøder, foruden konfiskering eller frakendelse af kørekortet.
 • I Sverige ligger promillegrænsen noget lavere end i Danmark, helt nede på 0,2. Du skal altså passe endnu mere på med at drikke alkohol under kør selv-ferien i Sverige end i Danmark.
 • Når du møder en ottekantet stoptavle under din kør selv-ferie i Sverige, skal du huske at stoppe helt op, før du kører videre. Reglen er den samme som i Danmark, og det svenske politi holder grundigt øje med, hvorvidt reglen overholdes.

Artiklen fortsættes nedenfor

 • I Sverige er det kun tilladt at parkere og standse bilen i trafikkens retning, altså kun i højre side af vejen. Ensrettede veje er undtaget denne regel, så her kan du holde i begge sider. Mange af de svenske byområder har deres egne lokale parkeringsregler, og det er derfor en god idé at besøge de lokale turistkontorer og politistationer undervejs på kør selv-ferien.

  Hvis du kommer forbi store eller mellemstore byer på bilferien, skal du regne med, at du skal betale for parkeringen. Parkeringsafgiften varierer fra by til by, men er højest i Stockholm.
 • Hvis du parkerer ulovligt under din kør selv-ferie i Sverige, risikerer du, at din bil bliver slæbt væk, og at du foruden p-bøden, skal betale for omkostningerne ved flytningen af bilen.
 • Det er tilladt at overnatte en enkelt nat uden for offentlige campingpladser, dog skal du have en tilladelse fra ejeren, hvis du er på privatejet grund. Det er desuden tilladt, om end frarådet, at overnatte i din bil eller campingvogn, mens disse er parkeret på gaden eller på en parkerings- eller rasteplads.
 • Hvis du i løbet af din kør selv-ferie deltager i eller bliver vidne til en ulykke, som involverer enten personskade, alvorlig bilskade eller elge, rensdyr, hjorte, bjørne, vildsvin, losser eller ulve, skal du straks indberette dette til politiet.

  Det kan du gøre på enten 112 (Sveriges alarmnummer) eller på 114 14 (Sveriges landsdækkende nummer til politiet).
Vær godt forberedt, før I kører ind i Sverige.
 • Hvis ulykken involverer dyr, skal stedet markeres med et reflekterende bånd eller lignende, som tydeligt markerer stedet, så politiet kan finde det, også selvom du er kørt videre.
 • Når du er på kør selv-ferie i Sverige, skal du være opmærksomme på, at der er betalingsringe omkring både Stockholm og Göteborg. I Stockholm gælder ringen på hverdage mellem 6.30 og 18.30, mens den i Göteborg gælder allerede fra kl. 6.00.

  Ved begge ringe registrerer et kamera bilens nummerplade, og afgiften afkræves automatisk af bilens ejer, om så vedkommende er svensk eller turist på kør selv-ferie. Afgiftens størrelse varierer alt efter det tidspunkt, du passerer gennem ringen.
 • Du skal være opmærksomme på, at der er indført vejafgifter for private køretøjer på to omfartsveje i Sverige. Det drejer sig om rute 50 i det centrale Sverige og E4 i Nordsverige. Selve vejafgiften opkræves på samme måde som for betalingsringene.
 • På din kør selv-ferie i Sverige, skal du huske at medbringe din advarselstrekant, og det anbefales ligeledes, at du medbringer en førstehjælpskasse og en brandslukker.
 • Hvis du er på kør selv-ferie eller -skifere i Sverige i perioden 1. december - 31. marts, er det påbudt at køre med vinterdæk, hvis vejene er våde, hvis temperaturen er 0 grader eller under, eller når der er sne og is på vejen. Vinterdækkene skal have en mønsterdybde på mindst 3 mm, de skal være M+S-mærkede, og de skal være fabrikeret specifikt til vinterkørsel.


Husk bilforsikringen til kør selv-ferien i Sverige

En bilforsikring kan være rigtig nyttig, også når du er på kør selv-ferie i udlandet. Med dækningen Redningshjælp, kan du nemlig få hjælp i udlandet, hvis din bil pludselig siger stop.

Du kan altid beregne din pris i vores webshop.

Er du i tvivl om noget, er du velkommen til at kontakte os.

Så sørger vi sammen for, at du er bedst muligt dækket under din kør selv-ferie til Sverige.

Nyd kør selv-ferien til Sverige

Med disse råd og tips i bagagen, burde din bilferie til Sverige blive en stor succes. Vi ønsker dig og dine nærmeste en god tur!

Senest opdateret den 25. august 2021.