Kør selv-ferie i Frankrig

I denne artikel finder du en række gode råd til kør selv-ferien i Frankrig.

Se også, hvilken bilforsikring, der passer til dig og din bil og beregn din pris online.
  

Beregn din pris

Danskerne elsker kør selv-ferier, og især Frankrig er et yndet kør selv-feriemål. Det skyldes både det behagelige franske klima, men også muligheden for at opleve et alsidigt landskab, det fantastiske franske køkken og en rig kultur.

Hvad enten turen går til Paris eller Bordeaux, giver vi dig i denne artikel en masse gode råd og guider dig til forskellige praktiske hensyn, du skal tage både før og under bilferien i Frankrig.


Gode råd til din kør selv-ferie i Frankrig

 • Når du tager på kør selv-ferie i Frankrig, er det påbudt, at du medbringer en refleksvest og en advarselstrekant i bilen. Det anbefales desuden, at du medbringer en førstehjælpskasse, ildslukker og ekstra pærer til bilens lygter.
 • I Frankrig er det ulovligt at medbringe og bruge radardetektorer, hvilket indebærer navigationssystemer eller applikationer der kan fortælle, hvor der er opført fartkontrol.
 • Når du kører i Frankrig, skal du hele tiden som minimum have nærlyset på bilen tændt.
 • Det er ulovligt at bruge bilhornet, medmindre du befinder dig i en nødsituation. Desuden er det altid ulovligt at bruge hornet om natten – her skal du bruge lygterne, hvis du skal give tegn.

  Beregn pris på forsikring til din bil
  Bliv godt klædt på til kør selv-ferien til Frankrig.
  • Når der er tåge med sigtbarhed på under 50 m, sænkes hastighedsbegrænsningerne til 50 km/t.

  • Det er forbudt for børn på under 10 år at sidde på forsædet af en bil uden godkendt sikkerhedsudstyr, medmindre der ikke er et bagsæde, bagsædet er optaget af andre børn under 10 år, eller der ingen sikkerhedsseler er.

   Få flere gode råd om at køre med børn i bilen

  Vejafgift på de franske motorveje

  I Frankrig skal du betale vejafgift for at køre på de franske motorveje.

  Du skal derfor være opmærksom på at vælge de rigtige vej mod din destination, da det derfor kan blive dyrt at køre ad forkerte motorveje.

  Det kan dog stadig sagtens betale sig at benytte motorvejene på din bilferie i Frankrig, da du vil spare en masse timer bag rattet, som du i stedet kan bruge på sightseeing.

  For at lette betalingen kan du med fordel benytte en UTA MultiBox Liber-t. Dette er en lille "boks", som du sætter i foruden på din bil, som automatisk sørger for betalingen - ligesom vi kender det fra den danske Brobizz.

  Læs mere om UTA MultiBox Liber-t hos UTA

  Artiklen fortsættes nedenfor

  Flere tips til bilferien i Frankrig

  • I Frankrig er det forbudt at bruge håndholdte mobiltelefoner og head set, mens du kører. Du skal derfor holde ind til siden, hvis du gerne vil tale i mobiltelefon, mens du er på vej mod din næste destination.

  • Hvis kør selv-ferien fører dig til Paris eller storbyens omliggende områder, skal du være opmærksom på, at du ikke må lade bilen være parkeret på det samme sted i mere end 24 timer ad gangen.

  • Det er ikke tilladt at overnatte i de franske statsskove, nationalparker eller vejkanter, hverken i bilen, autocamperen eller campingvognen. Sørg derfor for at reservere plads på hoteller eller campingpladser langs jeres bilferies rute, og hav gerne en liste eller et kort over campingpladser med jer.
  • Hvis du er involveret i en trafikuheld under bilferien i Frankrig, skal du huske at identificere dig over for alle involverede. Desuden skal du iføre dig din sikkerhedsvest og starte havariblinket, før du stiger ud af bilen.

  Vær varsom og undgå tyveri fra bilen 

  Biler med udenlandske nummerplader er mere udsatte for tyveri, end franske biler er. Lad derfor aldrig værdier ligge synligt i bilen, hverken når du kører, venter i et lyskryds eller holder parkeret.

  Nogle tyve er endda så frække, at de under kørslen kan finde på at signalere til dig, at du har et fladt dæk eller lignende, så du holder ind til siden.

  Vær især forsigtig i Calais-området og på rastepladser uden tankstationer og cafeer - specielt mellem Paris og Bordeaux. 

  Fartbøder og promillegrænse

  • De franske hastighedsbegrænsninger sænkes automatisk ved kraftig regn og snevejr. Du kan finde skilte langs vejene, hvor de forskellige hastighedsbegrænsninger er beskrevet, så du ikke får ødelagt bilferien af en fartbøde.

  • Hvis du bryder trafikreglerne under din kør selv-ferie i Frankrig, har det franske politi ret til at indkræve bøder på op til 750 Euro på stedet.
  Mand kører i en cabriolet
  Hav styr på de praktiske ting, før du tager afsted.
  • Når du tager på kør selv-ferie til Frankrig, skal du huske at have en alkoholtester med i bilen. Reglen bliver som udgangspunkt ikke håndhævet, men hvis du kommer i problemer hos politiet, er det en god idé at være på den sikre side.

   Promillegrænsen i Frankrig er 0,5, ligesom i Danmark, med mindre du har mindre end 3 års køreerfaring - i så fald er promillegrænsen i Frankrig er 0,2.

   Er du er på udkig efter flere gode råd til din forestående bilferie? Så tjek vores 10 gode råd til kør selv-ferien

  Husk bilforsikringen på kør selv-ferien til Frankrig

  Det er en rigtig god idé at have en god bilforsikring med på kør selv-ferien.

  Med vores kaskoforsikring får du fx Redningshjælp. Med denne dækning får fx dækket merudgifter til hjemtransport, uforudsete hotelophold på uheldsstedet, bugsering, fremskaffelse af reservedele mv.

  Du kan til enhver tid beregne din egen skræddersyede bilforsikring i vores webshop.

  Er du i tvivl om noget, eller har du spørgsmål til vores forsikringer, er du velkommen til at kontakte os. Så sikrer vi sammen, at du er korrekt dækket på kør selv-ferien i Frankrig.

  Senest opdateret den 11. maj 2022.