Kør-selv ferie i Frankrig

Se, hvilken bilforsikring, der passer til dig og din bil og beregn din pris online.
  

Beregn forsikring til brugt bil

Danskerne elsker kør selv-ferier, og især Frankrig er et yndet kør selv-feriemål. Det skyldes både det behagelige franske klima, men også muligheden for at se mange forskellige ting, da Frankrig byder på et meget alsidigt landskab og kultur.

Selvom du naturligvis først og fremmest tager på kør selv-ferie for at have det sjovt, er der også visse praktiske hensyn, du skal tage både før og under kør selv-ferien. I denne artikel finder du flere gode råd, som kan hjælpe dig til at forberede din kør selv-ferie til Frankrig.


Nyttige råd til din kør selv-ferie i Frankrig

 • Når du tager på kør selv-ferie i Frankrig, er det påbudt, at du medbringer en refleksvest og en advarselstrekant i bilen. Det anbefales desuden, at du medbringer en førstehjælpskasse, ildslukker og ekstra pærer til bilens lygter.
 • I Frankrig er det ulovligt at medbringe og bruge radardetektorer, hvilket indebærer navigationssystemer eller applikationer der på din kør selv-ferie kan fortælle, hvor der er opført fartkontrol.
 • Når du kører i Frankrig under kør selv-ferien, skal du huske hele tiden at have mindst nærlyset på bilen tændt.
 • I Frankrig er det ulovligt at bruge bilhornet, medmindre det er en nødsituation. Desuden er det altid ulovligt at tyde i hornet om natten – her skal du bruge lygterne, hvis du skal give tegn.

  Det gælder altså om at slå koldt vand i blodet, når du betvinger de franske landeveje på kør selv-ferien.

  Beregn pris på forsikring til din bil
  Bliv godt klædt på til kør selv-ferien til Frankrig.
  • De franske hastighedsbegrænsninger sænkes automatisk ved kraftig regn og snevejr. Du kan finde skilte langs vejene, hvor de forskellige hastighedsbegrænsninger er beskrevet, så du ikke får ødelagt kør selv-ferien af en fartbøde.
  • Når der er tåge med sigtbarhed på under 50 m i Frankrig, sænkes hastighedsbegrænsningerne automatisk til 50 km/t.
  • Det er forbudt for børn på under 10 år, at sidde på forsædet af en bil uden godkendt sikkerhedsudstyr, medmindre der ikke er et bagsæde, bagsædet er optaget af andre børn under 10 år eller der ingen sikkerhedsseler er.
  • Vær opmærksom på at vælge den rigtige vej med det samme, da du skal betale vejafgift på de franske motorveje, og det derfor kan blive dyrt at køre den forkerte vej.

   Det kan dog stadig godt betale sig at benytte motorvejene på din kør selv-ferie til Frankrig, da du vil spare en masse timer bag rattet, som du i stedet kan bruge på sightseeing.

   En anden fordel er de såkaldte Liber-T-bokse, som fungerer ligesom den danske Brobizz. Hvis du kører i den dertil indrettede vognbane, behøver du ikke have penge op af lommen under kør selv-ferien, men blot lade boksen om betalingen på motorvejen.

  Artiklen fortsættes nedenfor

  • I Frankrig er det forbudt at bruge håndholdte mobiltelefoner og head set, mens du kører. Du skal derfor holde ind til siden, hvis du gerne vil tale i mobiltelefon under kør selv-ferien.
  • Hvis kør selv-ferien fører dig til Paris eller storbyens omliggende områder, skal du være opmærksom på, at du ikke må lade bilen være parkeret på det samme sted i mere end 24 timer ad gangen.

  Husk bilforsikringen på kør selv-ferien

  • Det er ikke tilladt at overnatte i de franske statsskove, nationalparker eller vejkanter, hverken i bilen, autocamperen eller campingvognen. Sørg derfor for at reservere plads på hoteller eller campingpladser langs jeres bilferies rute, og hav gerne en liste eller et kort over campingpladser med jer.
  • Hvis du er involveret i en trafikulykke under kør selv-ferien i Frankrig, skal du huske at identificere dig over for alle involverede. Desuden skal du iføre dig din sikkerhedsvest og starte havariblinket, før du stiger ud af bilen.
  • Vær opmærksom på, at biler med udenlandske nummerplader på kør selv-ferier er mere udsatte i forhold til tyveri, end franske biler er. Lad derfor aldrig værdier ligge synligt i bilen, hverken når du kører, venter i et kryds eller holder parkeret.

   Nogle tyve er endda så frække, at de under kørslen kan finde på at signalere til dig, at du har et fladt dæk eller lignende, så du holder ind til siden.

   Vær især forsigtig i Calais-området og på rastepladser uden tankstationer og cafeer - specielt mellem Paris og Bordeaux. Et tyveri af enten bilen eller dine penge, eller begge dele, kan sætte en effektiv stopper for både din kør selv-ferie og dit gode humør.
   Hav styr på de praktiske ting, før du tager afsted.
   • Hvis du bryder trafikreglerne under din kør selv-ferie i Frankrig, har det franske politi ret til at indkræve bøder på op til 750 Euro på stedet.
   • Når du tager på kør selv-ferie til Frankrig, skal du huske at have en alkoholtester med i bilen. Reglen bliver som udgangspunkt ikke håndhævet, men hvis du kommer i problemer hos politiet, er det en god idé at være på den sikre side.

    Promillegrænsen i Frankrig er 0,5, ligesom i Danmark, med mindre du er mindre end 3 års køreerfaring, hvor promille grænsen i Frankrig er 0,2.

   Husk bilforsikringen på kør selv-ferien til Frankrig

   En bilforsikring kan være til stor nytte på kør selv-ferien, især vores dækning Redningshjælp.

   Du kan til enhver tid beregne din egen skræddersyede bilforsikring i vores webshop.

   Er du i tvivl om noget, eller har du spørgsmål til vores forsikringer, er du velkommen til at kontakte os. Så sikrer vi sammen, at du er korrekt dækket på kør selv-ferien i Frankrig.


   Hav en god kør selv-ferie i Frankrig

   Vi håber, at disse råd har gjort dig ekstra klar til din bilferie i Frankrig, og at turen forløber uden nogen form for problemer.

   Senest opdateret den 25. august 2021.