Kør-selv ferie i Tyskland

Her finder du en række gode råd og tips til din bilferie i Tyskland. 

Husk bilforsikringen, når du skal på kør selv-ferie. 

Beregn din pris

På en kør selv-ferie har I mulighed for at opleve ultimativ frihed, specielt hvis I ikke har planlagt, hvornår og hvor rejsen skal gå hen. Især hvis I tager på kør selv-ferie til Tyskland, vil I opleve en høj grad af frihed - både fordi Tyskland ligger så tæt på, og I derfor ikke skal bruge så lang tid på at komme derhen, og fordi Tyskland er et land med mange forskellige ting at byde på.

Der er dog også visse praktiske ting, I skal huske på, når I tager på kør selv-ferie i Tyskland. Vi håber, at I finder rådene nyttige, og at I efterfølgende føler jer godt klædt på til jeres kommende Tyskland kør selv-ferie!


Nyttige råd til din kør selv-ferie i Tyskland

 • Husk de 3 T'er på dine dæk; tryk, tid og test. Vær sikker på, at dæktrykket matcher din bils vægt på turen og undersøg gummiet – tid spiller en vigtig rolle her, for dækket må ikke have kørt mere end 5-6 sæsoner. Mønsterdybden må ikke være mindre end 3 mm på dækkene – mål det nemt med en 10- eller 20-krone, hvor møntens tekst står 3 mm fra kanten.

 • Vær opmærksom på, at bilens nærlys altid skal være tændt efter mørkets frembrud, og hvis der er tåget, det sner eller regner voldsomt. Det anbefales desuden, at danskere på kør selv-ferie i Tyskland har nærlyset tændt hele tiden.
 • Når I skal på kør selv-ferie i Tyskland, skal I huske at medbringe en advarselstrekant. Det er desuden også en god idé at medbringe en ildslukker, nødhjælpstaske og sikkerhedsveste i tilfælde af biluheld.
 • Den danske parkeringsskive er ikke gyldig i Tyskland, så en vigtig forberedelse til kør selv-ferien i Tyskland er, at købe eller printe en tysk p-skive.
 • Hvis I kører rundt med cykler eller lignende bag på bilen, skal I huske at have en lygtebom og ekstra nummerplade med. I Tyskland skal men hele tiden kunne se bilens lys og nummerplade.
  Kør selv-ferie for hele familien
  • Når I tanker bilen under kør selv-ferien i Tyskland, skal I huske, at Bleifrei Super Plus svarer til den danske Blyfri 98, mens Bleifrei Super svarer til Blyfri 95.
  • En del af Tysklands Autobahn-netværk (den tyske motorvej) er uden hastighedsbegrænsninger, dog med en anbefalet hastighedsgrænse på 130 km/t. Selv om der er fri hastighed, bør man stadig køre forsvarligt og passe på sig selv på kør selv-ferien, men også fordi den tyske højesteret i tilfælde af trafikuheld, kan give den høje hastighed skylden.
  • Ud over hastigheden, kan førerens fodtøj også have indvirkning på skyldsspørgsmålet. Hvis vedkommende har løstsiddende fodtøj på, fx sandaler eller klipklapper, kan I få pålagt mere af ansvaret, end hvis vedkommende havde lukkede sko på.
  • Det er forbudt at campere i de tyske skove og naturreservater, og det anbefales, at man idet hele taget ikke camperer uden for de officielle campingpladser under kør selv-ferien til Tyskland. Hvis I ønsker dette alligevel, skal I i forvejen indhente tilladelse enten hos grundens ejer eller det lokale rådhus eller politistation.
  • Hvis I er på kør selv-ferie med campingvogn, skal I være opmærksomme på, at hastighedsbegrænsningen på motor- og motortrafikvej ligger på 100 km/t for campingvogne på op til 7,5 ton. For at kunne køre 100 km/t, skal I dog have et Tempo 100-mærkat.
  • Hvis I kører i dårligt vejr med et sigte på under 50 meter, må I højst køre 50 km/t, da dette vil mindske risikoen for både biluheld og en ødelagt kør selv-ferie.
  • Husk at være specielt opmærksomme ved busstoppesteder – her må I først passere bussen, når den holder stille og har tændt advarselsblinket. Desuden skal I holde en lav fart af 4-7 km/t for at undgå uopmærksomme, afstigende buspassagerer.
  • Hvis I er indblandet i eller overværer et biluheld med personskade eller alvorlig køretøjsbeskadigelse, skal I tilkalde politiet (telefon 110 eller 112).
  • I flere tyske byer er det påkrævet, at bilen bærer et miljømærkat. Mærkatet er en del af et tiltag, som skal være med til at begrænse mængden af CO2-udslip i mange tyske byområder.

   Dette gøres bl.a. gennem betaling af mærkatet, som giver lov til at færdes i visse centrale byområder i Tyskland.
  Planlæg gerne så meget som muligt på forhånd.
  • I kan både købe miljømærkatet herhjemme, fx hos FDM eller på Tüv-stationer og DEKRA-værksteder i Tyskland, hvis I skal gennem disse byer på jeres kør selv-ferie. Hvis I køber mærkatet i Tyskland, skal I huske at medbringe bilens registreringsattest.

  Husk bilforsikringen på kør selv-ferien til Tyskland - beregn din pris her!

  • Det er ikke lovligt at bruge radar eller en GPS, som kan give informationer om politiets fartkontroller. Hvis denne funktion kan afinstalleres eller slet ikke er installeret, må I gerne bruge GPS’en på kør selv-ferien i Tyskland – ellers ikke.
  • Vær opmærksom på, at det tyske politi kan indkræve betaling af bøder på over 35 euro på stedet, så kør forsigtigt og hav altid kontanter på jer.
  • Når I færdes i Tyskland under kør selv-ferien, skal I huske altid at bære jeres identitetspapirer på jer. Hvis politiet anmoder jer om det, skal I nemlig kunne fremvise dem på stedet.

  Artiklen fortsætter nedenfor

  • Et godt sted at være

   Årets Forsikringsselskab
   I både 2014, 2016 og 2018 udnævnte Autobranchen Danmark If som ”Årets Forsikringsselskab”. Prisen uddeles hvert andet år med undtagelse af 2020.

   Danmarks Bedste Kundeservice 2019
   Prisen blev uddelt af Wilke, der samtidig udnævnte If til Årets Digitale Forsikringsselskab.

  • Beregn pris på bilforsikring

   Beregn bilforsikring

   Beregn prisen på din bilforsikring på 30 sekunder!

   Beregn pris
  • Har du spørgsmål?

   Vi er klar til at hjælpe dig.
   Ring til os på 70 12 12 12, skriv sikkert til os via Mine sider​ - eller få os til at ringe til dig​.​​​​​​​​​

  Gamle dæk øger usikkerheden

  på autobahn

  Gamle dæks usikkerhed på Autobahn.
  Gode råd til

  motorstop på autobahn

  • Gode råd, til hvis du oplever motorstop på Autobahn.

  Har du styr på bilforsikringen?

  En bilforsikring kan være rigtig nyttig at have, når du er på kør selv-ferie i udlandet. Med vores kaskoforsikring sørger vi for, at du får redningshjælp i udlandet.

  Det betyder fx, at du får dækket merudgifter til fremskaffelse af reservedele, hjemtransport og uforudsete hotelophold. 

  Hav en god kør selv-ferie i Tyskland

  Vi håber, at disse råd har givet dig en god forståelse af, hvilke praktiske ting I skal huske, når I tager på kør selv-ferie i Tyskland. Hav en fantastisk tur!

  Senest opdateret den 26. august 2021.