Kør selv-ferie i Tyskland

Her finder du en række gode råd og tips til din bilferie i Tyskland. 

Husk bilforsikringen, når du skal på kør selv-ferie. 

Beregn din pris

På en kør selv-ferie har du mulighed for at opleve en høj graf af frihed. Går bilferien til Tyskland, kan du glæde dig til at opleve vidunderlig vin og øl, historiske byer og smukke landskaber. 

Der er dog også visse praktiske ting, du skal huske på, når du tager på kør selv-ferie i Tyskland. Vi håber, at du finder rådene nyttige, og at du efterfølgende føler dig godt klædt på til din kommende bilferie i vores skønne naboland!

Følg disse regler for kørsel på bilferien i Tyskland

 • Når du skal på kør selv-ferie i Tyskland, skal du huske at medbringe en advarselstrekant. Det er desuden også en god idé at medbringe en ildslukker, nødhjælpstaske og sikkerhedsveste i tilfælde af biluheld.

 • Vær opmærksom på, at bilens nærlys altid skal være tændt efter mørkets frembrud. Det samme gælder, hvis det er tåget, det sner eller regner voldsomt. Det anbefales desuden, at du har nærlyset tændt hele tiden.
 • Den danske parkeringsskive er ikke gyldig i Tyskland, så en vigtig forberedelse til kør selv-ferien i Tyskland er at købe eller printe en tysk p-skive.
  Kør selv ferie i Tyskland
  Er du klædt på til bilferien i Tyskland?
  • Hvis du kører rundt med cykler eller lignende bag på bilen, skal du huske at have en lygtebom og ekstra nummerplade med. I Tyskland skal man hele tiden kunne se bilens lys og nummerplade.

  • Når du tanker bilen på bilferien i Tyskland, skal du huske, at Bleifrei Super Plus svarer til den danske Blyfri 98, mens Bleifrei Super svarer til Blyfri 95.
  • En del af Tysklands Autobahn-netværk (den tyske motorvej) er uden hastighedsbegrænsninger, dog med en anbefalet hastighedsgrænse på 130 km/t. Selvom der er fri hastighed, bør du stadig køre forsvarligt og passe på sig selv, men også fordi den tyske højesteret i tilfælde af trafikuheld, kan give den høje hastighed skylden.
  • Ud over hastigheden kan førerens fodtøj også have indvirkning på skyldsspørgsmålet. Hvis vedkommende har løstsiddende fodtøj på, fx sandaler eller klipklapper, kan denne person få pålagt mere af ansvaret, end hvis vedkommende havde haft lukkede sko på. 

   Det anbefales generelt, at du kører i fornuftigt fodtøj, som sidder ordentligt på foden af sikkerhedsmæssige årsager. 


  Har du styr på bilforsikringen? Ellers kan du nemt og enkelt beregne din pris!

  Miljømærke og registreringsattest 

  I flere tyske byer er det påkrævet, at bilen bærer et miljømærkat. Mærkatet er en del af et tiltag, som skal være med til at begrænse mængden af CO2-udslip i mange tyske byområder.

  Dette gøres bl.a. gennem betaling af mærkatet, som giver lov til at færdes i visse centrale byområder i Tyskland.

  Du kan både købe miljømærkatet herhjemme, fx hos FDM eller på Tüv-stationer og DEKRA-værksteder i Tyskland, hvis I skal gennem disse byer på jeres kør selv-ferie.

  Hvis I køber mærkatet i Tyskland, skal I huske at medbringe bilens registreringsattest.

  Det anbefales generelt, at du kun medbringer del 1 af registreringsattesten på din bilferie i tilfælde af tyveri - med mindre din registreringsattest er fra før den 5. december 2005. I så fald skal du medbringe hele den originale attest. 

  Bilferie med campingvogn

  • Det er forbudt at campere i de tyske skove og naturreservater, og det anbefales, at du i det hele taget ikke camperer uden for de officielle campingpladser. Hvis du ønsker dette alligevel, skal du i forvejen indhente tilladelse enten hos grundens ejer eller det lokale rådhus eller politistation.
  • Hvis du er på kør selv-ferie med campingvogn, skal du være opmærksom på, at hastighedsbegrænsningen på motor- og motortrafikvej ligger på 100 km/t for campingvogne på op til 7,5 ton. For at du må køre 100 km/t, skal du dog have et Tempo 100-mærkat.

   Tjek dine dæk – og øg sikkerheden på Autobahn

   Flere gode råd til kør selv-ferien i Tyskland

   • Det er ikke lovligt at bruge radar eller en GPS, som kan give informationer om politiets fartkontroller.

    Hvis denne funktion kan afinstalleres, eller slet ikke er installeret, må du gerne bruge GPS’en på kør selv-ferien i Tyskland – ellers ikke.

   • Vær opmærksom på, at det tyske politi kan indkræve betaling af bøder på over 35 euro på stedet, så kør forsigtigt og hav altid kontanter på dig.

   • Når du færdes i Tyskland, skal du huske altid at bære identitetspapirer på dig. Hvis politiet anmoder om det, skal du nemlig kunne fremvise det på stedet.
   Familie pakker elbil forud for kør selv ferie
   Planlæg gerne så meget som muligt på forhånd.
   • Hvis du kører i dårligt vejr med en sigtbarhed på under 50 meter, må du højst køre 50 km/t, da dette vil mindske risikoen for både biluheld og en ødelagt ferie.
   • Husk at være specielt opmærksom ved busstoppesteder – her må du først passere bussen, når den holder stille og har tændt advarselsblinket. Desuden skal du holde en lav fart af 4-7 km/t for at undgå uopmærksomme, afstigende buspassagerer.

   Artiklen fortsætter nedenfor

   Sådan skal du gøre i tilfælde af motorstop på Autobahn

   Husk bilforsikringen

   Det er en rigtig god idé at have en god bilforsikring, når du drager afsted på bilferie. Med vores kaskoforsikring sørger vi fx for, at du kan få redningshjælp i udlandet, hvis det skulle blive nødvendigt.

   Med en kaskoforsikring får du fx dækket merudgifter til fremskaffelse af reservedele, hjemtransport og uforudsete hotelophold.

   Hav en god kør selv-ferie i Tyskland

   Vi håber, at disse råd har givet dig en god forståelse af, hvilke praktiske ting du skal huske og hvilke færdselsregler, du skal være opmærksom på, når du tager på bilferie i Tyskland.

   Hvis du ønsker at blive klædt endnu bedre på til din forestående bilferie, har vi også samlet 10 gode råd til kør selv-ferien i vores kør selv-ferie univers. 

   Senest opdateret den 10. maj 2022.