Kør-selv ferie i England

Når du tager på bilferie, er det vigtigt, at du har en god bilforsikring.

Se, hvad der passer til dig og din bil og beregn din pris: 

Beregn din pris

I kan opleve mange spændende ting på en kør selv-ferie, især hvis I tager til et sted, hvor I ikke før har været. Og selvom I har været der før, er det ikke sikkert, at I har set landet fra den samme vinkel, som når I kører rundt på en kør selv-ferie.

Især England er et interessant sted at tage på kør selv-ferie, da landskabet byder på spændende arkitektur og natur, fx smukke slotte, landsbyhuse og nationalparker. Selvom sceneriet er fantastisk, og der er mulighed for mange udviklende oplevelser, er der stadig en del nyttige ting, I skal have med jer i bagagen, både når I tager på kør selv-ferie til England.

Nyttige råd til din kør selv-ferie i England

 • Husk, at man kører i venstre side af vejen i hele Storbritannien, England inklusiv. Du skal altså være meget opmærksomme på vejens forløb, især hvis du ikke har været på kør selv-ferie i et land med venstrekørsel før.
 • Hvis du kører en venstrestyret bil i England, skal du huske at justere lygterne, så du ikke blænder den øvrige trafik. Dette kan du enten gøre ved at ændre indstillingen i bilen eller ved hjælp af nogle særlige blændelapper, som du klistrer på forlygterne, før du påbegynder kør selv-ferien i England.
 • I både England og resten af Storbritannien er det forbudt at benytte håndholdte mobiltelefoner under kørslen.
 • På din kør selv-ferie i England er det påbudt alle i bilen at bruge sikkerhedssele. Desuden skal 3-12-årige børn under 135 sidde i en autostol.
 • Det er ikke tilladt at bruge radarer og laserdetektorer under kør selv-ferien i England, som advarer mod politi og fartfælder.
 • I England er promillegrænsen 0,8 og dermed 0,3 promille højere end i Danmark.
Bliv godt klædt på til kør selv-ferien til England.
 • Hvis du kører i det centrale London eller på M6 omkring Birmingham, skal du huske at betale en afgift. Du skal desuden betale et gebyr ved visse broer og tunneler, hvis du passerer disse på din kør selv-ferie i England.

 • I visse dele af det centrale London skal du betale en trængselsafgift på £8 om dagen, hvis du færdes i disse områder på hverdage mellem kl. 7.00 og 18.30. Skatten gælder også, selvom du holder pause på kør selv-ferien, og bare holder parkeret – så længe din bil befinder sig i området, skal du betale i de angivne perioder.

  Trængselsafgiftszonerne er markeret med et ”C”, så du nemt kan undgå zonerne på kør selv-ferien, hvis du ønsker at undgå afgiften. Hvis du alligevel skal igennem zonerne, kan du betale på tankstationer, kiosker, over internettet eller på mobilen.


Husk også bilforsikringen på kør selv-ferien - køb den her!

Artiklen fortsættes nedenfor

 • Et godt sted at være

  Årets Forsikringsselskab
  I både 2014, 2016 og 2018 udnævnte Autobranchen Danmark If som ”Årets Forsikringsselskab”. Prisen uddeles hvert andet år med undtagelse af 2020.

  Danmarks Bedste Kundeservice 2019
  Prisen blev uddelt af Wilke, der samtidig udnævnte If til Årets Digitale Forsikringsselskab.

 • Beregn pris på bilforsikring

  Beregn bilforsikring

  Beregn prisen på din bilforsikring på 30 sekunder!

  Beregn pris
 • Har du spørgsmål?

  Vi er klar til at hjælpe dig.
  Ring til os på 70 12 12 12, skriv sikkert til os via Mine sider​ - eller få os til at ringe til dig​.​​​​​​​​​

 • I England er det forbudt at ryge i bilen, hvis der er børn under 18 år til stede. Det er desuden førerens ansvar at forhindre andre i at ryge, hvis der er mindreårige med i bilen.
 • Husk, når du færdes på de engelske veje under kør selv-ferien, at hastighedsbegrænsningerne i Storbritannien angives i mil pr. time og ikke km/t. Hvis du fx ser et skilt med en begrænsning på 70 mil pr. time, må du køre ca. 112 km i timen.
 • I både England og Wales kan politiet udstede bøder til turister, og hvis du ikke kan betale på stedet, har politiet mulighed for at konfiskere bilen, til bøden er betalt. Sørg derfor for at have kontanter på dig, og undgå for høj hastighed og telefonsamtaler mens du kører, hvis ikke du vil have din kør selv-ferie i England afbrudt.
 • Hvis du er ude for et biluheld med personlig eller materiel skade under kør selv-ferien i England, skal du huske at udveksle ID- og forsikringsinformationer med de andre implicerede. Derudover skal du ringe 112 eller 999 for tilkaldelse af brand, politi og ambulance.
 • Hvis du har campingvognen med på kør selv-ferien, skal du være opmærksomme på, at du ikke må benytte det yderste spor på en motorvej med 3 kørebaner.

 • Det er ikke tilladt at campere uden for de officielle campingpladser under din kør selv-ferie i England. Hvis du får lov af politiet eller p-pladsens ejer, er det dog muligt, at du kan overnatte på en parkeringsplads.
 • I England er det strengt forbudt at standse bilen ved de kantstene, som er markeret med dobbelte gule striber.
 • Du må kun bruge bilhornet i nødstilfælde, og slet ikke mellem kl. 23.30 – 7.00.
 • Hvis du på kør selv-ferien til England kommer til at parkere ulovligt, kan du risikere at bilen bliver slæbt væk, eller du får påsat en jernlås på et af dine hjul. For at kør selv-ferien kan fortsætte, og din bil kan blive befriet, skal du betale en bøde, hvorefter politiet eller en parkeringsvagt tilbageleverer din bil eller fjerner jernlåsen.

Husk bilforsikringen til kør selv-ferien i England

En bilforsikring kan være rigtig nyttig, også når du er på kør selv-ferie i udlandet.

Med dækningen Redningshjælp, kan du nemlig få hjælp i udlandet, hvis din bil pludselig siger stop.

Læs mere om vores bilforsikring

Du kan altid beregne din bilforsikring i vores webshop.

Er du i tvivl om noget, er du velkommen til at kontakte os.

Nyd kør selv-ferien, når du har forsikringen på plads.

Så sørger vi sammen for, at du er bedst muligt dækket under din kør selv-ferie til England.

Nyd kør selv-ferien til England

Vi håber, at du finder disse råd nyttige, og at du føler dig godt klædt på til din kommende bilferie i Storbritannien!

Senest opdateret den 25. august 2021.