TAG PÅ KØR SELV-FERIE I ENGLAND

Styr på bilforsikringen? Hvis ikke, kan du købe én her:

I kan opleve mange spændende ting på en kør selv-ferie, især hvis I tager til et sted, hvor I ikke før har været. Og selvom I har været der før, er det ikke sikkert, at I har set landet fra den samme vinkel, som I ser landet fra, når I kører rundt på en kør selv-ferie.

Især England er et interessant sted at tage på kør selv-ferie, da landskabet byder på spændende arkitektur og natur, fx smukke slotte, landsbyhuse og nationalparker. Selvom sceneriet er fantastisk, og der er mulighed for mange udviklende oplevelser, er der stadig en del nyttige ting, I skal have med jer i bagagen, når I tager på kør selv-ferie til England.


Nyttige råd til jeres kør selv-ferie i England

 • Husk, at man kører i venstre side af vejen i hele Storbritannien, England inklusiv. I skal altså være meget opmærksomme på vejens forløb, især hvis I ikke har været på kør selv-ferie i et land med venstrekørsel før.

 • Hvis I kører en højrestyret bil i England, skal I huske at justere lygterne, så I ikke blænder den øvrige trafik. Dette kan I enten gøre ved at ændre indstillingen i bilen eller ved hjælp af nogle særlige blændelapper, som I klistrer på forlygterne, før I påbegynder kør selv-ferien i England.

 • I både England og resten af Storbritannien er det forbudt at benytte håndholdte mobiltelefoner under kørslen.

 • Det er ikke tilladt at bruge radarer og laserdetektorer under kør selv-ferien i England, som advarer mod politi og fartfælder.

 • Hvis I kører i det centrale London eller på M6 omkring Birmingham, skal I huske at betale en afgift. I skal desuden betale et gebyr ved visse broer og tunneler, hvis I passerer disse på jeres kør selv-ferie i England.

 • I visse dele af det centrale London skal I betale en trængselsafgift, hvis I færdes i disse områder på hverdage mellem kl. 7.00 og 18.30. Skatten gælder også, selvom I holder pause på kør selv-ferien, og bare holder parkeret – så længe jeres bil befinder sig i et området, skal I betale i de angivne perioder.

  Trængselsafgiftszonerne er markeret med et ”C”, så I nemt kan undgå zonerne på kør selv-ferien, hvis I ønsker at undgå afgiften. Hvis I alligevel skal igennem zonerne, kan I betale på tankstationer, kiosker, over internettet eller på mobilen.

Et godt sted at være

Årets Forsikringsselskab 2016
I både 2014 og 2016 udnævnte Autobranchen Danmark If som ”Årets Forsikringsselskab”.

Billigste bilforsikring til 18-årige
Mikonomi erklærede i juli 2015, at If kan tilbyde den billigste kaskobilforsikring til 18-årige.​

Beregn bilforsikring

Beregn prisen på din bilforsikring på 30 sekunder!

Beregn pris

Har du spørgsmål?

Vi er klar til at hjælpe dig.
Ring til os på 70 12 12 12, chat eller skriv til os​ - eller få os til at ringe til dig​.​​​​​​​​​

 • I England er det forbudt at ryge i bilen, hvis der er børn under 18 år til stede. Desuden er det førerens ansvar at forhindre andre i at ryge, hvis der er mindreårige med i bilen.

 • Husk, når I færdes på de engelske veje under kør selv-ferien, at hastighedsbegrænsningerne i Storbritannien angives i mil pr. time og ikke km/t. Hvis I fx ser et skilt med en begrænsning på 70 mil pr. time, må I køre ca. 112 km i timen.

 • I både England og Wales kan politiet udstede bøder til turister, og hvis I ikke kan betale på stedet, har politiet mulighed for at konfiskere bilen, til bøden er betalt. Sørg derfor for at have kontanter på jer, og undgå for høj hastighed og telefonsamtaler mens I kører, hvis ikke I vil have jeres kør selv-ferie i England afbrudt.

 • Hvis I har campingvognen med på kør selv-ferien, skal I være opmærksomme på, at I ikke må benytte det yderste spor på en motorvej med 3 kørebaner.

 • Det er ikke tilladt at campere uden for de officielle campingpladser under jeres kør selv-ferie i England. Hvis I får lov af politiet eller p-pladsens ejer, er det dog muligt, at I kan overnatte på en parkeringsplads.

 • I England er det strengt forbudt at standse bilen ved de kantstene, som er markeret med dobbelte gule striber.

 • I må kun bruge bilhornet i nødstilfælde, og slet ikke mellem kl. 23.30 – 7.00.

 • Hvis I er ude for et biluheld med personlig eller materiel skade under kør selv-ferien i England, skal I huske at udveksle ID- og forsikringsinformationer med de andre implicerede.

 • Hvis I på kør selv-ferien til England kommer til at parkere ulovligt, kan I risikere at bilen bliver slæbt væk eller I får påsat en jernlås på et af jeres hjul. For at kør selv-ferien kan fortsætte, og jeres bil kan blive befriet, skal I betale en bøde, hvorefter politiet eller en parkeringsvagt tilbageleverer jeres bil eller fjerner jernlåsen.


Nyd jeres kør selv-ferie til England

Vi håber, at I finder disse råd nyttige, og at I føler jer godt klædt på til jeres kommende bilferie i Storbritannien!

Senest opdateret den 22. juli 2016.

Forsikringer til kør selv-ferien

Bilforsikringen
Med en kaskobilforsikring får du redningshjælp i udlandet.

Grønt og rødt kort
Det anbefales, at du medbringer et grønt og rødt kort.

Bestil eller print grønt og rødt kort

Download et rødt kort til din telefon

Rejseforsikringen
Det er altid en god idé at have en rejseforsikring, når du er på kør selv-ferie.

Ulykkesforsikringen
Det kan altid anbefales, at du har en ulykkesforsikring, også under kør selv-ferier.​​​​​​​​​​​​​

3 fordele ved vores bilforsikring

 • Dækker ekstraudstyr op til 20.000 kr.
  Med en bilforsikring hos If får du automatisk dækket din bils ekstraudstyr indtil 20.000 kr., når du har Delkasko, Kasko, Kasko Plus eller Bil Super-dækning.​​

 • Bilens passagerer dækkes altid
  Ligegyldigt hvilken type bilforsikring du vælger hos os, er bilens passagerer på passager- og bagsædet altid dækket. ​

 • Rabatter og fordele
  Med en bil kaskoforsikring hos os får du mindst 10 % rabat på alle dine forsikringer hos os. Du får mere rabat og flere fordele jo flere forsikringer du samler hos os - som en del af If Fordelsprogram.