Motorcykelforsikring 18 år

Beregn pris

Som de fleste motorcyklister ved, så er det i Danmark lovpligtigt at have en motorcykelforsikring med ansvarsdækning, hvis man har en motorcykel – også selvom man kun er 18 år. Dette skyldes, at hvis du kommer til at gøre skade på andre mennesker eller deres ejendele, skal disse skader udbedres hurtigst muligt, og med mindst mulig gene for den skadelidte.

En normal ansvarsforsikring dækker dog ikke din egen motorcykel, og det er derfor en god idé, at du sætter dig ind i de forskellige typer af motorcykelforsikringer, især når du som 18-årig køber din første motorcykelforsikring.


Motorcykelforsikringer til 18-årige

Der er som udgangspunkt ikke nogen begrænsninger for dig, der er 18 år, når du vil købe en motorcykelforsikring.
Dog skal du være opmærksom på, at der i Kørekortbekendtgørelsen fra 2017 er regler for, hvilken type motorcykel du må køre på som 18-årig - og altså hvilken type motorcykel, du kan få en motorcykelforsikring til.

I Danmark inddeler man motorcykler i 3 kørekortkategorier:

 • Kategori A1: Lille motorcykel
 • Kategori A2: Mellemstor motorcykel
 • Kategori A: Stor motorcykel

Ligegyldigt hvilken type motorcykel du har, skal du have en motorcykelforsikring som 18-årig.

Beregn motorcykelforsikring til 18 år her


Kategori A1: Kørekort til lille motorcykel

Når du har motorcykelkørekort til en lille motorcykel, klassificeres denne som en tohjulet motorcykel, enten med eller uden sidevogn, med en maksimal motoreffekt på 11 kW, en maksimal slagvolumen på 125 cm, samt en køreklar vægt på maksimalt 0,1 kW/kg.

Motorcykelkørekortet gælder også en trehjulet motorcykel med en motoreffekt på maksimalt 15 kW.

Du kan få denne type motorcykelkørekort, hvis du er fyldt 18 år, og det er derfor også typisk denne form for motorcykel, du som 18-årig skal finde en motorcykelforsikring til.

Artiklen fortsætter nedenfor

 • Et godt sted at være

  Årets Forsikringsselskab
  I både 2014, 2016 og 2018 udnævnte Autobranchen Danmark If som ”Årets Forsikringsselskab”. Prisen uddeles hvert andet år med undtagelse af 2020.

  Danmarks Bedste Kundeservice 2019
  Prisen blev uddelt af Wilke, der samtidig udnævnte If til Årets Digitale Forsikringsselskab.

 • Beregn din MC forsikring

  Du og din MC er godt dækket hos os.

  Beregn din pris!
 • Har du spørgsmål?

  Vi er klar til at hjælpe dig.
  Ring til os på 70 12 12 12, skriv sikkert til os via Mine sider​ - eller få os til at ringe til dig​.​​​​​​​​​

Kategori A2: Kørekort til mellemstor motorcykel

Med denne type kørekort får du ret til at køre de samme motorcykler som i kategori A1, foruden den lidt større, mellemstore motorcykel.

Her får du lov at køre en tohjulet motorcykel, med eller uden sidevogn, som har en maksimal motoreffekt på 35 kW, samt et forhold mellem motoreffekten og den køreklar vægt på maksimalt 0,2 kW/kg.

Du kan få denne type motorcykelkørekort, hvis du er fyldt 20 år, og kan altså ikke umiddelbart få lov til at køre denne type som 18-årig - der er dog visse undtagelser for dem på 18 år, hvilket vi kommer nærmere ind på længere nede. I visse tilfælde kan du altså godt få en motorcykelforsikring som 18-årig til denne model.


Kategori A: Kørekort til stor motorcykel

Har du et motorcykelkørekort i denne kategori, må du køre alle 3 typer motorcykler nævnt under kategori A1 og A2.
Desuden må du køre en hvilken som helst tohjulet motorcykel, med eller uden sidevogn, samt en trehjulet motorcykel med en motoreffekt på over 15 kW.

Du kan få denne type motorcykelkørekort, hvis du er fyldt 24 år, og kan ikke benytte denne motorcykel som 18-årig. Det giver altså heller ikke mening for dig, at have en motorcykelforsikring til denne type motorcykel, hvis du kun er 18 år.

Læs mere om vores motorcykelforsikringer her


A2-Motorcykel og motorcykelforsikring fra 18 år

Som udgangspunkt må du som 18-årig kun køre den lille motorcykel fra kategori A1, og det er derfor også den eneste type motorcykel, du kan få en motorcykelforsikring til.

Der er dog nogle undtagelser, der gør, at du som 18-årig alligevel kan køre en mellemstor motorcykel fra kategori A2, og dermed også få en motorcykelforsikring som 18-årig til denne type:

 • Hvis du er i militæret
  Du kan få et A2-kørekort som 18-årig, hvis du har gennemført køreundervisning og har bestået køreprøven til mellemstor motorcykel som led i din ansættelse, værnepligt eller frivillige tjeneste hos forsvaret, hjemmeværnet eller det statslige redningsberedskab.

  Kørekortet gælder dog kun til kørsel i tjenesten, indtil du fylder 20 år.

 • Hvis du er mekaniker
  Du kan få et A2-kørekort som 18-årig, hvis du har gennemført køreundervisning og har bestået køreprøven til mellemstor motorcykel som led i dit arbejde eller uddannelse som mekaniker eller lignende.

  Kørekortet gælder dog kun kørsel ifm. vedligeholdelse og reparationer, indtil du fylder 20 år.

Hvis du er mekaniker eller i militæret kan du altså få lov til at køre en mellemstor motorcykel fra du er 18 år, og her bliver en motorcykelforsikring til 18 år relevant.

Hvis militæret eller dit værksted ikke betaler for både motorcykel og motorcykelforsikring, er det op til dig selv at bestille en motorcykelforsikring fra 18 år.

Hvis du gerne vil læse mere om reglerne for kørekort i Danmark, kan du besøge Retsinformation her

Senest opdateret den 23. marts 2018.

Find den rette motorcykelforsikring som 18-årig.