OM MOTORCYKLER OG FORSIKRINGER

Styr på MC forsikringen? Hvis ikke, kan du få én her:

Motorcykler er rigtig populære i Danmark, og ifølge tal fra Danmarks Statistik, fandtes der mindst 151.542 motorcykler i Danmark i starten af 2015. Det svarer til, at hver 28. voksen i Danmark ejer en motorcykel.


Få en forsikring til din motorcykel

På denne side finder du al mulig relevant information om motorcykler og motorcykelforsikringer. Du kan blandt andet få tips og råd til din kør selv-ferie på motorcykel, og vejledning til hvordan du bedst udnytter motorcykelsæsonen. Du finder også en liste over gode råd, til når du skal købe en ny motorcykel - eller en brugt.

Du kan også læse mere om de tre typer af motorcykelkørekort, vi har i Danmark, og hvornår du kan få de enkelte kort. Der er for eksempel stor forskel på, hvilket kørekort du kan få, afhængigt af din alder.

Du får også råd til, hvordan du beregner prisen og vilkårene for din motorcykelforsikring, og hvordan du finder den billigste forsikring til din motorcykel. God fornøjelse! ​​​​​​

Ønsker du bare at købe en motorcykelforsikring? Så besøg vores webshop her!

3 fordele ved en MC forsikring

 • Ekstraudstyr er inkluderet
  Med en MC forsikring hos If får du automatisk dækket din motorcykels ekstraudstyr indtil 20.000 kr.​​

 • Redningsdækning i udlandet
  Hvis du har en MC forsikring med kaskodækning hos os, får du nemt og hurtigt bistand, hvis du får brug for redningshjælp i udlandet.​ ​

 • Mulighed for tilkøb af vinterkørsel
  Hvis du gerne vil køre motorcykel om vinteren, kan du udvide din MC forsikring til at dække dette.​​

Fakta om motorcykler

 • Fra 2005 til 2010 steg antallet af motorcykler i Danmark med 55 %.

 • Den 1. januar 2015 fandtes der 151.542 motorcykler i Danmark.

 • Især nordjyder holder af at køre på motorcykler.

 • I 2010 var 9 ud af 10 motorcykler i Danmark ejet af mænd.

 • I 2010 lå gennemsnitsalderen for en motorcykelejer på 48 år.

 • I 2014 tog 6.946 mennesker en motorcykelkøreprøve i Danmark.​

Dette kendetegner en motorcykel

Motorcyklen blev opfundet i den sidste halvdel af 1800-tallet, men det tog noget tid, før den udviklede sig til den motorcykel, vi ser på vejene til hverdag. Den første motorcykel var dampdrevet, mens den anden generation blev drevet af petroleum, før vi endelig fik den smarte forbrændingsmotor, som vi kender i dag.

I dag forkortes ”motorcykel” ofte til ”MC”, og motorcyklen klassificeres som værende et to- eller trehjulet transportmiddel, drevet af en motor. Ved høj fart holder motorcyklen balancen ved hjælp af gyroeffekten, mens man ved lav fart hele tiden justerer motorcyklens balance med styret, ligesom når man kører på cykel.

Motorcykler minder umiddelbart meget om knallerter, men adskiller sig ved at have en større slagvolumen. Hvor en knallerts motor har en slagvolumen på max 50 kubikcentimeter, vil en motorcykel altid have en større slagvolumen, og ofte fremgår slagvolumen af motorcyklens navn.

Der er forskel på, hvilken type kørekort du skal have, både i forhold til hvorvidt du kører knallert eller motorcykel, og hvilken type motorcykel du har. Denne skelnen påvirker også din forsikring, da du til knallerten skal have en knallertforsikring, mens du til motorcyklen skal have en decideret motorcykelforsikring.

Læs mere om motorcykelforsikringer her


Derfor skal du have en motorcykelforsikring

I Danmark er det lovpligtigt at have en ansvarsforsikring, hvis man ejer en motorcykel. Med denne forsikring dækkes de skader, som din motorcykel forårsager på andre mennesker, deres ting og køretøjer, så de er sikret erstatning.

En ansvarsforsikring dækker dog hverken skader på din motorcykel eller dig selv. Hvis du gerne vil have din motorcykel dækket, bør du opgradere den lovpligtige ansvarsforsikring til en kaskoforsikring, og hvis du gerne selv vil dækkes, skal du have en ulykkesforsikring.

Hos os dækker ulykkesforsikringen automatisk motorcykelkørsel.

Læs mere om ulykkesforsikring her


Dette inkluderer en MC forsikring til motorcykel

Vi tilbyder som sagt to former for forsikringer til motorcykler: en ansvarsforsikring og en kaskoforsikring. Hvor ansvarsforsikringen kun dækker skader på andre mennesker, deres ting og køretøjer, dækker kaskoforsikringen også en hel del andre ting.

Dette får du med en kaskoforsikring til din motorcykel:

 • Du får dækket skader på din motorcykel og dens fabriksmonterede udstyr, fx i tilfælde af sammenstød, påkørsel, parkerings- eller eneuheld, foruden totalskader.

 • Du får dækket dit tab, hvis din motorcykel eller dele af den bliver stjålet.

 • Hvis din motorcykel eller dens fastmonterede tilbehør får skader under tyveriforsøg, dækker MC forsikringen disse.

 • Hvis din motorcykel lider overlast under transport, fx med tog eller færge, dækker forsikringen også.

 • Du får dækket skaderne på motorcyklen, hvis den skades som følge af brand, lynnedslag, kortslutning eller eksplosion.

 • MC forsikringen til din motorcykel inkluderer en retshjælpsforsikring, så du kan få hjælp, hvis du ender i en uenighed, som skal for retten.

 • Du får redningshjælp i udlandet via SOS Internationals Rødt kort-ordning.

 • Forsikringen dækker de skader, som en eventuel modpart skal betale, så du ikke selv behøver lægge penge ud.

 • Du får dækket visse af de tilfældige, udefrakommende og pludselige skader som kan opstå, fx som følge af hærværk.

Foruden disse ting, kan du selv vælge at opgradere din motorcykelforsikring yderligere. Du kan fx opgradere din MC forsikring til også at gælde vinterkørsel. Normalt dækker forsikringen kun i motorcykelsæsonen 1. marts - 30. november, men du kan udvide den, så den også inkluderer december, januar og februar.

Hvis du har dyrt ekstraudstyr monteret på din motorcykel, kan du desuden udvide din MC forsikring til at omfatte dette. Som udgangspunkt dækker forsikringen ekstraudstyr på op til 20.000 kroner, og du bør derfor udvide forsikringen, hvis din motorcykels ekstraudstyr er dyrere end det.

Senest opdateret den 3​. marts 2016.

Beregn MC forsikring

Få prisen på din MC forsikring på bare 30 sekunder!

Et godt sted at være

Årets Forsikringsselskab 2016
I både 2014 og 2016 udnævnte Autobranchen Danmark If som ”Årets Forsikringsselskab”.

Billigste bilforsikring til 18-årige
Mikonomi erklærede i juli 2015, at If kan tilbyde den billigste kaskobilforsikring til 18-årige.​

Har du spørgsmål?

Vi er klar til at hjælpe dig.
Ring til os på 70 12 12 12, chat eller skriv til os​ - eller få os til at ringe til dig​.​​​​​​​​​