Sikker på trampolin

Har I styr på sikkerheden på trampolinen?

Styr på børneforsikringen? Ellers kan du købe én her!

Trampolinen er blevet en familiefavorit og har fået fast plads i mange haver, fordi det er en sund og sjov måde for børnene at brænde krudt af på.

Desværre glemmer mange, at trampolinen også kan være farlig, hvis ikke man tager sine forholdsregler. Her er et par råd til enkle justeringer, der gør trampolinhopperiet mere sikkert.

Pas på, når ungerne boltrer sig på trampolinen.

Uheld på trampolin

De fleste skader på trampolin sker for børn i alderen 5 til 10 år, når flere springer på trampolin sammen. Men på trods af trampolinskaderne hævder læger stadig, at fordelene ved trampolinen opvejer ulemperne.

Trampolinen aktiverer nemlig børnene og forbedrer deres udholdenhed, styrke og balance. Det er tilmed en nem og billig fritidsaktivitet ift. mange sportsgrene, der kræver medlemskab af klub, specialudstyr og stort forældreengagement.


Nedgravning af trampolin

Placer trampolinen på et plant underlag, så den står fast. Hvis haven skråner, øges risikoen for skader - her kan nedgravning af trampolinen være en mulighed.

Overfladen omkring trampolinen skal være blød – undgå at placere den på hårdt underlag som fliser og asfalt og fjern havemøbler og hårde genstande omkring trampolinen.


Sikkerhedsnet på trampolinen

Der skal være en robust og polstret beskyttelsesramme omkring trampolinens hoppedug, og der bør ikke være noget mellemrum mellem ramme og dug.

De fleste vælger at tilkøbe et sikkerhedsnet til deres trampolin for at forhindre, at børnene falder ud over trampolinkanten. Vælg en model, hvor sikkerhedsnettet går helt ned til jorden. Sikkerhedsnettet forhindrer, at små børn kryber ubemærket ind under dugen og kommer til skade, hvis nogen hopper.

Trampoliner, der er over 150 cm i diameter skal ifølge Sikkerhedsstyrelsen være udstyret med sikkerhedsnet.

Artiklen fortsættes nedenfor

Et godt sted at være

Årets Forsikringsselskab 2018
I både 2014, 2016 og 2018 udnævnte Autobranchen Danmark If som ”Årets Forsikringsselskab”.

Branchens Bedste Kundeservice
If vandt prisen for Branchens Bedste Kundeservice inden for Pension og Finans i 2017.

Beregn Børneforsikring

Læs mere om vores Børneforsikring og beregn din pris her!

Beregn pris

Jo større trampolin, des mindre risiko

Størrelsen på trampolinen betyder faktisk noget. Jo større trampolin, des mindre risiko er der for at falde ned af den. Så anskaf så stor en trampolin, du kan overskue og vælg eventuelt nedgravning af trampolinen, hvis ikke du synes trampolinen pynter på haven.


De vigtigste regler ifm. trampolin

Bliv enig med dine børn om, at de følger nogle få regler, når de hopper på trampolinen:

  • Vær helst kun 1 på trampolinen ad gangen. Så undgår I også, at hoppe ind i hinanden.
  • Hop uden sko på trampolinen.
  • Hav ikke legetøj og andre genstande med på trampolinen. Det kan forårsage alvorlig skade, hvis man lander forkert på dem.
  • Små børn hopper aldrig på trampolin uden opsyn af voksen.


Almindelige trampolinskader

De fleste skader på trampolin er brækkede led af forskellig art, især håndled, fingre, albuer og ankler er udsatte. Skader på anklen skyldes ofte, at foden sidder fast i kanten på trampolinen, og skaden kan desværre kræve både operation og lang genoptræning.

Der er også risiko for nakkeskader, hvis man laver flips og andet akrobatik på trampolinen, også selvom man fx går til springgymnastik. Vi anbefaler derfor, at man helt afholder sig fra disse akrobatiske tricks for sikkerhedens skyld. 

Hvis børnene meget gerne vil lave disse øvelser, kan det være en god idé at sende dem til springgymnastik, så de kan lære basis-kundskaberne, inden de afprøver bevægelserne på trampolinen derhjemme.
Når det så er sagt – op på trampolinen og hop løs!


Husk ulykkesforsikringen på trampolinen

Ulykker sker desværre sommetider, også selvom man passer på. Her kan en Ulykkesforsikring være en rigtig stor hjælp, især fordi den dækker tandskader og behandlingsudgifter ifm. ulykker.

Derudover kan du tilvælge dækningen Strakserstatningen, som giver jer en straksudbetaling på 1 % af dækningssummen, fx hvis barnet brækker en arm.

Læs mere om Ulykkesforsikring til børn

Senest opdateret den 25. april 2017.

3 fordele ved en Børneforsikring

  • Økonomisk førstehjælp og hurtig udbetaling af et engangsbeløb på 100.000 kroner ved visse diagnoser.

  • Hospitalskompensation på 300 kroner dagligt, ved mindst 8 dages sammenhængende indlæggelse.

  • Dækning i tilfælde af varige mén, og i alvorlige tilfælde udløses dobbelterstatning​​.

Værd at vide

  • 68 % tror, at en ulykkesforsikring også dækker ved sygdom, men den dækker kun ulykker (YouGov, 2015).

  • Mange sygehuse kræver 90-200 kroner i døgnet for forplejning til medindlagte forældre, selvom de er essentielle for barnets bedring.

  • I 2012 blev det forbudt for kommuner at forsikre børn i skoler og daginstitutioner, selvom der dagligt sker ca. 130 ulykker i skolegården.