Vi skal flytte sammen

Det er hyggeligt at bo sammen med nogen, og så er det på mange måder billigere end at bo alene.

Dette skal I huske, når I flytter sammen

Der er rigtig mange ting, du skal være opmærksom på, når du vælger at flytte sammen med nogen, om det er med en bofælle, ven, veninde eller kæreste. I skal bl.a. vælge, hvor fælles jeres økonomi og praktiske ansvar skal være, og hvordan jeres verden ser ud rent forsikringsmæssigt.

Hvis I foruden at flytte sammen, også flytter hjemmefra, kan I få endnu flere tips her​.


1. Afstem jeres forventninger til hjemmet

Når du flytter sammen med en anden person, er der stor sandsynlighed for, at der opstår uenigheder af den ene eller anden art. I har hver især en mening om hvor fjernsynet skal placeres, hvorvidt jeres sofa skal være af læder eller ej, og om jeres indretning inkluderer bamser og pyntepuder.

Selvom du er nyforelsket og flytter sammen med kæresten som det næste skridt i jeres parforhold, er det en rigtig god idé at tale disse ting igennem, så de ikke senere udvikler sig til skænderier – og hvis du flytter sammen med en ven eller bofælle, er denne snak uundværlig, da I ikke nødvendigvis kender hinanden så godt som kærester gør.


2. Afstem jeres forventninger til hinanden

En anden vigtig ting at afstemme når I flytter sammen, er jeres forventninger til hinanden. Er den ene af jer fx et rodehoved, mens den anden er meget renlig? Er den ene af jer minimalist, mens den anden er en samler?

Også selvom I er meget ens, er det en god idé at planlægge, hvor rodet og beskidt der må blive i boligen, og hvornår der bør ryddes op. I bør også planlægge hvem der har ansvaret for hvilke opgaver, og hvilke opgaver I er fælles om.

Et godt sted at være

Årets Forsikringsselskab 2016
I både 2014 og 2016 udnævnte Autobranchen Danmark If som ”Årets Forsikringsselskab”.

Billigste bilforsikring til 18-årige
Mikonomi erklærede i juli 2015, at If kan tilbyde den billigste kaskobilforsikring til 18-årige.​

Har du spørgsmål?

Vi er klar til at hjælpe dig.
Ring til os på 70 12 12 12, chat eller skriv til os​ - eller få os til at ringe til dig​.​​​​​​​​​

3. Planlæg, hvornår I er fælles

Der er selvfølgelig stor forskel på, hvorvidt du flytter sammen med en kæreste, ven, veninde eller bofælle, og det er ikke dem alle, du er lige fælles med. Især hvis du bor sammen med din kæreste, bør I sammen beslutte, hvor fælles I er om økonomi, forsikring, indkøb, madlavning, rengøring og lignende. Jo mere I er fælles, jo flere penge kan I som regel spare.

Hvis du i flytter sammen med en ven, veninde eller bofælle, er fællesskabet måske ikke så stort. Her skiftes I måske i højere grad om at betale visse regninger, og måske planlægger I de praktiske pligter fra måned til måned.


4. Gennemgå jeres forsikringer

Hvis du flytter sammen med nogen, er det vigtigt, at I gennemgår jeres forsikringer i fællesskab, så I undgår at være over- eller underforsikrede. Jeres behov for forsikringer ændrer sig muligvis når I flytter sammen, så det er en rigtig god idé at gennemgå dem alle. Derudover påvirkes eksisterende forsikringer muligvis af flytningen. Se hvordan her: Flytning og forsikring.

Der er mange forskellige forsikringer på markedet, og det er selvfølgelig ikke dem alle, I har brug for. Som udgangspunkt er det en god idé at have en fælles indbo- og rejseforsikring, og derudover bør I have hver jeres ulykkes- og livsforsikringer – især hvis I er kærester, og gerne vil sikre den anden.

Læs om livsforsikringer her

Hvis I derudover har en bil, er det en god idé at tjekke forsikringen til denne, og hvis I har børn, bør disse også forsikres.

Læs om bilforsikringer her

Senest opdateret den 18. november 2015.