Få gode tips til hvordan du får en

FORÅRSKLAR MOTORCYKEL

Styr på MC forsikringen? Hvis ikke, kan du få én her:

Den danske MC sæson ligger fra den 1. marts – 30. november, og det er især i det tidlige forår, motorcyklen bliver luftet på de danske landeveje.

I årets vintermåneder har motorcyklen enten stået og samlet støv eller også har den været brugt til vinterkørsel på våde og glatte veje – der er derfor mange gode grunde til, at motorcyklen skal tjekkes og gøres ordentlig klar til foråret, når den nye MC sæson begynder!

Når MC sæsonen nærmer sig

MC sæsonen skydes for mange i gang i slutningen af marts, når Bakken åbner op efter endnu en vinter. Motorcyklerne findes frem fra garager, lader og lignende, og motorcyklisterne er klar til at drøne Danmark tyndt i endnu en MC sæson.

Med foråret kommer dog også én af de 2 årlige motorcykeleftersyn, nemlig forårsklargøringen af motorcyklen.

Læs om motorcykelforsikring​

Husk også at passe godt på dig selv, når begiver dig ud på vejene med din motorcykel. Her er en Ulykkesforsikring en rigtig god idé, foruden sikkerhedsudstyr af god kvalitet.

Læs om Ulykkesforsikring


Sådan bliver din motorcykel forårsklar

Gør motorcyklen klar til forårets køreture.

Når den overskyede himmel giver plads til den begyndende forårssol, er det på tide at forberede sin motorcykel på den kommende MC sæson.

Motorcyklen har muligvis fået flade dæk, begyndende rust eller vand i tanken, og før den er klar til at køre vejene tynde endnu engang, skal den have et ordentligt eftersyn og klargøring efter vinteren.

 • Olie og oliefilter
  En af de mest basale trin ift. din forårsklar motorcykel er, at du skal udskifte både olie, oliefilter og luftfilter, så motoren belastes mindst muligt, og motorcyklen kan køre godt ind i MC sæsonen.
 • Bremseklodser og bremsevæske
  Har du planlagt at tage motorcyklen på sommerferie i bjergene, er det en god idé at få skiftet bremsevæsken allerede nu, så dine bremser er klar til manddomsprøven. Husk, at bremsevæsken skal passe til netop din motorcykel. Du skal også tjekke dine bremseklodser – kan de klare en MC sæson mere?

  Hvis du har hydrauliske bremser, skal du desuden huske at kontrollere din bremsevæskes kogepunkt, før motorcyklen er helt forårsklar.
 • Pudsning
  Det er rigtig vigtigt at pudse motorcyklen grundigt, før MC sæsonen køres ind. Husk at komme godt ind i krogene, fjern alt skidt og snavs, og noter dig hvilke dele, der trænger til en efterspænding eller udskiftning, for at motorcyklen kan blive rigtig forårsklar.
 • Smøring
  Du skal huske at kontrollere og smøre alle kabler, greb og bevægelige dele på motorcyklen, så al manøvrering glider let på MC sæsonens første køretur.
 • Lys og lygter
  De fleste ulykker med motorcykel skyldes, at medtrafikanterne overser dig, så vær ekstra opmærksom på, om der er lys i alle dine lygter og pærer. Et hurtigt tjek afslører også, om de lyser optimalt, eller der skal stilles på dem til den ny MC sæson.

 • Dækkene
  Når motorcyklen står stille vinteren over, bliver dækkene hurtigt flade og stive i gummiet, og hvis ikke motorcyklen er blevet flyttet rundt, har dækkene muligvis også flade punkter. Giv gerne dækkene noget luft, tjek at dækmønsteret er min. 1 mm og kør forsigtigt MC sæsonen ind.

  Din første tur i MC sæsonen bør desuden være ned til den lokale tank, hvor du kan få målt dit dæktryk.

 • Batteriet
  Motorcyklens batteri står ofte og bliver fladt vinteren over, så når MC sæsonen nærmer sig, skal batteriet genoplades og efterfyldes med vand.

 • Slangerne
  Før MC sæsonen påbegyndes, bør du tjekke alle slanger og kabler for mørhed og lækager, og skifte dem, hvis de er utætte eller lige ved at være det.

 • Det elektriske
  Gennemgå alt det elektriske, fx for ir i samlingerne, og skift det efter behov.

 • Kontroller og juster
  Hvis du gerne vil være ekstra sikker i denne MC sæson, er der en lang række dele, du bør kontrollere og justere, før din motorcykel er helt forårsklar: Du kan bl.a. tjekke dine lys, lygter, horn, tændrør, kølervæske, luftfilter, kronrørslejer, bagsvingerlejer, hjullejer, udstødningssystem, forgaffel, støddæmper, kæde og tandhjul.

  Hvis ikke du selv har evnerne til at gøre din motorcykel forårsklar, kan du altid bede en mekaniker eller et værksted om at gøre det for dig – de ved, hvad der skal til, for at din motorcykel bliver forårsklar til den nye MC sæson.

Artiklen fortsættes nedenfor

Et godt sted at være

Årets Forsikringsselskab 2016
I både 2014 og 2016 udnævnte Autobranchen Danmark If som ”Årets Forsikringsselskab”.

Branchens Bedste Kundeservice
If vandt prisen for Branchens Bedste Kundeservice inden for Pension og Finans i 2017.

Beregn din MC forsikring

Du og din MC er godt dækket hos os.

Beregn din pris!

Er dit personlige udstyr klar til MC sæsonen?

Dit eget motorcykeludstyr er mindst lige så vigtigt, som motorcyklen selv, når det kommer til sikkerhed. Det er nemlig det, der beskytter dig, hvis uheldet skulle være ude, og du vælter på motorcyklen.

 • Hjelmen
  Er det mon tid til at investere i en ny hjelm – eller bare et nyt visir til den, når MC sæsonen starter? Visiret får nemt ridser, som nedsætter sigtbarheden – især i regnvejr. Hvis du skifter hele hjelmen ud, er det en god ide at vælge en klar, trafiksikker farve som fx gul, rød eller pink.

 • Tøjet
  Dit tøj tager fra, hvis du rammer asfalten, så sørg for, at din jakke og dine bukser er up to date. Et nyt kvalitetssæt er sikrere end et 10 år gammelt, slidt sæt. Vælg gerne tøj i klare farver, så selv den uopmærksomme bilist får øje på dig.

 • Handsker og støvler
  Af al dit udstyr bliver dine handsker og støvler hurtigst slidte og kræver udskiftning næsten hver MC sæson. Hvis du vælter er det typisk handskerne, du tager fra med, når du rammer asfalten, og derfor kan de ikke blive "for gode". Du skal med andre ord vælge topkvalitet, når du køber handsker til MC sæsonen.

  Støvlerne skal sidde godt på dine fødder og være godt ventileret, så du kan bruge dem om sommeren uden at blive overophedet.

Kilde: Brian Sørensen, BMW MC Danmark.

Få en god MC sæson

For at få en god MC sæson, er det vigtigt, at du som motorcyklist er dig selv og bilerne bevidst. Bilisterne kan ikke altid se dig for blinde vinkler, og motorcykler manøvrerer ofte hurtigere, end bilisterne når at registrere.

3 råd til en sikker MC sæson

Sørg for, at du har godt udsyn, og at bilisten har set dig, før du overhaler, skifter vejbane eller drejer.

Vær ekstra opmærksom når du kører blandt andre trafikanter, og tilpas din hastighed ift. de signaler du observerer fra andre.

Pas på med at overhæle, hvis den forankørende kan dreje til venstre, eller hvis der er sideveje i nærheden, hvor andre trafikanter pludselig kan køre ud foran dig.

Senest opdateret den 21. februar 2017.

3 fordele ved en MC forsikring

 • Ekstraudstyr er inkluderet
  Du får automatisk dækket din motorcykels ekstraudstyr indtil 20.000 kr.​​

 • Redningsdækning i udlandet
  Hvis du har en MC forsikring med kaskodækning hos os, får redningshjælp i udlandet.​ ​

 • Mulighed for vinterkørsel
  Hvis du gerne vil køre om vinteren, kan du udvide din MC forsikring til at dække dette.​​

Fakta om motorcykler

 • Fra 2007 til 2017 steg antallet af motorcykler i Danmark med 32 %.

 • Den 1. januar 2017 fandtes der 156.311 motorcykler i Danmark.

 • Især nordjyder holder af at køre på motorcykler.

 • I 2016 var 87 % motorcykler i Danmark ejet af mænd.

 • I 2016 var Yamaha og Honda de mest solgte motorcykelmærker i Danmark.