Nyd sommeren med en

MC FERIE

Styr på MC forsikringen? Hvis ikke, kan du få én her:

Temarejser bliver mere og mere populære, og en af de billigere af slagsen er MC rejser. På en MC rejse behøver du nemlig ikke meget andet end din motorcykel og noget tøj, foruden penge til kost og logi – alt efter hvordan du foretrækker at rejse.


Danskerne prioriterer deres ferie højt

At rejse er at leve” proklamerede H. C. Andersen tilbage i 1855 i digtet Mit Livs Eventyr, og vi danskere er i høj grad enige med vores landsmand.

At rejse og holde ferie har altid været en af de højeste prioriteter blandt danskerne, især hvis man ser på en undersøgelse Norstat udførte for Dansk Erhverv i 2013.

Ifølge denne undersøgelse, forventede 27 % af de danske husstande at bruge over 10.000 kroner pr. person på ferierejser alene i 2014.

Hele 37 % forventede at bruge 3.000-10.000 kroner pr. person, mens kun 16 % ikke forventede at bruge nogen penge på ferierejser overhovedet.

Disse beløb lyder umiddelbart meget høje, men det er selvfølgelig ikke alle, der bruger så mange penge på ferier.

En af de billigere måder at rejse på, er ved at tage på en såkaldt MC ferie, hvor man primært bruger penge på benzin, mad, overnatninger på campingpladser eller hoteller, foruden bro- og bompenge.

En MC ferie bør altså kunne finansieres, også selvom man befinder sig i den lave ende af penge-brugt-på-ferie-skalaen – hvis man vel at mærke allerede har en motorcykel.


Du kan holde MC ferie hvor som helst

En anden fordel ved MC ferier er, foruden at de er relativt billige, at man praktisk talt kan holde MC ferie hvor som helst, bare der er anlagt veje.

For eksempel kan man lige så godt holde en MC ferie i Danmark som i udlandet, og hvis man alligevel gerne vil ud over de danske grænser, så kan man fx nemt køre gennem Jylland til Tyskland, krydse Øresund til Sverige, eller tage en færge til Norge.

Hvis man ønsker at holde sin MC ferie i Danmark, bør man i høj grad gøre det om sommeren. Om sommeren er det ikke så koldt at køre, man kan campere uden at fryse om natten og naturen tager sig ud fra sin bedste side. Den danske sommer er som skabt til camping og MC ferier.

Mange danskere foretrækker faktisk at feriere i Danmark, i hvert fald ifølge ovennævnte undersøgelse. Her forventede hele 44 % af danskerne at holde deres primære ferie (hvilket gerne ligger om sommeren) i Danmark.

At holde ferie i Danmark er sjældent lige så dyrt som at holde ferie i udlandet, og man kan derfor forvente, at de danskere der holder ferie i Danmark, samtidig er dem som bruger færrest penge på at holde ferie.

Begge disse punkter passer godt med folk på MC ferie, da disse som tidligere nævnt har meget få udgifter i løbet af deres ferie – især sammenlignet med folk på charterferie eller ekstravagante oplevelsesrejser.

Artiklen fortsættes nedenfor

Et godt sted at være

Årets Forsikringsselskab 2016
I både 2014 og 2016 udnævnte Autobranchen Danmark If som ”Årets Forsikringsselskab”.

Branchens Bedste Kundeservice
If vandt prisen for Branchens Bedste Kundeservice inden for Pension og Finans i 2017.

Beregn din MC forsikring

Du og din MC er godt dækket hos os.

Beregn din pris!

Husk forsikringen på din MC ferie

Når man er på MC ferie rejser man som regel meget let, primært fordi man skal kunne medbringe al sin bagage på selve motorcyklen.

En af de lettere ting man skal have i sin bagage, er ens MC forsikring – som udgangspunkt fylder den ikke noget, medmindre du medbringer dit grønne og røde kort.

Læs mere om vores MC forsikring her​

I Danmark er det lovpligtigt at have en MC ansvarsforsikring, når du har en motorcykel. Denne forsikring skal du altså have lige meget hvad, og hvis du gerne vil kunne dokumentere den på din MC ferie, kan du med fordel medbringe det grønne kort.

Din nummerplade er i sig selv et bevis på din ansvarsforsikring, men hvis du gerne vil medbringe dine forsikringsdetaljer på din MC ferie, er det en god idé at medbringe det grønne kort.

Læs mere om grønt kort her

Mange vælger at opgradere deres simple ansvarsforsikring til en kaskoforsikring, simpelthen fordi deres dækning så bliver mere omfattende.

Hvor en ansvarsforsikring kun dækker de skader, du forvolder på andre mennesker og deres ejendele, dækker en kaskoforsikring desuden også skader forårsaget på din egen motorcykel.

Hvis du gerne vil kunne dokumentere din kaskoforsikring på din MC ferie, kan du medbringe det røde kort.

Læs mere om rødt kort her

Hvis du gerne vil sikres yderligere, bør du foruden en ansvars- eller kaskoforsikring have en ulykkesforsikring, således at du også selv er dækket, hvis du kommer til skade.

Læs mere om ulykkesforsikringer her


Pas på dig selv under din MC ferie

De fleste af os ejer flere forsikringer, men som udgangspunkt håber vi aldrig at få brug for dem. Der er dog også flere ting du selv kan gøre, for at sænke sandsynligheden for at din MC ferie fører til skadesanmeldelser:

 • Lås altid motorcyklen, når du går fra den, og tag altid nøglen med dig.
 • Planlæg, hvor du kan parkere din motorcykel sikkert, så risikoen for tyveri mindskes – både til daglig og på din MC ferie.
 • Kør forsigtigt i skarpe sving og kurver, og tag altid hensyn til vejens tilstand, kør fx varsomt, hvis vejene er dækkede af våde blade.​

Senest opdateret den 4. marts 2016.

3 fordele ved en MC forsikring

 • Ekstraudstyr er inkluderet
  Du får automatisk dækket din motorcykels ekstraudstyr indtil 20.000 kr.​​

 • Redningsdækning i udlandet
  Hvis du har en MC forsikring med kaskodækning hos os, får redningshjælp i udlandet.​ ​

 • Mulighed for vinterkørsel
  Hvis du gerne vil køre om vinteren, kan du udvide din MC forsikring til at dække dette.​​

Fakta om motorcykler

 • Fra 2007 til 2017 steg antallet af motorcykler i Danmark med 32 %.

 • Den 1. januar 2017 fandtes der 156.311 motorcykler i Danmark.

 • Især nordjyder holder af at køre på motorcykler.

 • I 2016 var 87 % motorcykler i Danmark ejet af mænd.

 • I 2016 var Yamaha og Honda de mest solgte motorcykelmærker i Danmark.