HVORDAN FOREBYGGER DU ARBEJDSSKADER?

Langvarige arbejdsskader koster mange penge. Vi gør alt, hvad vi kan for at afkorte forløbet. Det hjælper medarbejdere, der er kommet til skade og giver besparelser for dig som arbejdsgiver.
Ved hjælp af Aktiv Arbejdsskadebehandling får du og dine ansatte hurtigere hjælp og behandling.

Arbejdsmarkedets Erhvervssikring behandler hvert år omkring 60.000 sager, både sager om arbejdsulykker og erhvervssygdomme. 90 procent af alle nyanmeldte sager bliver afsluttet inden for 1 år, mens resten afsluttes efter 2 til 10 år.

Det vil sige, at en arbejdsskadesag typisk varer et år fra ulykkestidspunktet og til sagen er afgjort.

Vi gør alt, hvad vi kan for at afkorte forløbet. Et kortere sagsbehandlingsforløb mærkes tydeligt, fordi sygemeldingsperioden, hvor du som arbejdsgiver betaler fuld løn til medarbejderen, bliver kortet væsentligt ned.​

En hurtig indsats hjælper

En hurtig og professionel indsats hjælper medarbejderen hurtigere på benene igen, reducerer fraværsperioden og sænker risikoen for tab af erhvervsevne.

​Den hurtige indsats omfatter også hjælp til de nærmeste pårørende, som fx kan have brug for krisehjælp.

Assistance fra vores hold af eksperter

Hos os hedder det "aktiv arbejdsskadebehandling", og det foregår gennem assistance fra et professionelt hold af skadesbehandlere, læger, psykologer, fysioterapeuter, socialrådgivere og jurister.De har alle en stor viden og erfaring på området. Det hele bliver koordineret af en kontaktperson hos os, som følger sagen hele vejen. ​

Download brochure

Aktiv arbejdsskadebehandling (PDF format. 3,58 MB)

Forebyg arbejdsulykker

Få hjælp fra Arbejdstilsynet til at forebygge arbejdsulykker

Vælg din branche og få at vide hvordan du kan forebygge arbejdsulykker