10 tips: Forebyg tyveri fra bil

Hos os kan du både få en bilforsikring, som dækker bilen, og en indboforsikring, som dækker ting i bilen.

Bilforsikring Indboforsikring

Med en bilforsikring sikrer du din bil på mange måder, men desværre forhindrer den ikke tyvene i at gå efter din bil - og selvom den dækker tyveri af selve bilen, dækker den ikke tyveri af tingene, der befinder sig i din bil.

Det gør indboforsikringen til gengæld!


10 tips til at undgå tyveri fra bilen

Her får du 10 tips til, hvordan du afskrækker potentielle tyveknægte fra at begå indbrud og tyveri fra din bil:


1. Luk og lås

Luk og lås alle døre, vinduer og soltaget, når du ikke selv er ved bilen. Er det ikke nemt at bryde ind i din bil, vil de mindre seriøse tyve måske blive skræmt væk.


2. Frist ikke tyven

Fjern mobiltelefonen, GPS'en og øvrige værdigenstande, når du forlader bilen. Gem dem evt. i handskerummet eller i et lukket bagagerum, hvis ikke du kan tage dem med.

Ligger værdigenstandene fremme, kan fristelsen måske blive for står for potentielle tyve.


3. Tag nøglen med dig

Fjern altid tændingsnøglen, også selvom du kun forlader bilen et øjeblik, fx på en tankstation.

4. Overvej en startspærreanordning

Installér en startspærreanordning i bilen, så tyven vil få svært ved at stjæle selve bilen.


5. Lås dækslet

Lås benzindækslet, så tyven får svært ved at tanke benzin, hvis de stjæler bilen. Kan de se, at dækslet er lås, vil de måske blive afskrækket fra at stjæle din bil.


6. Overvej låsebolte

Monter låsebolte på fælgene, så de bliver sværere at stjæle.

7. Tænk nøje over parkeringen

Parkér så vidt muligt på befærdede steder med god belysning.

Trafik og lys vil forhåbentlig helt afskrække potentielle biltyve, og ellers stresse dem, så de forhåbentlig begår fejl og må opgive tyveriet.


8. Installér en bilalarm

Biler, der er udstyret med godkendte alarmer, udsættes sjældnere for tyveri og indbrud, end biler uden alarmer.

Derudover er bilalarmen med til at stresse tyven, så denne forhåbentlig skræmmes væk, hvis han er begyndt på tyveriforsøget.

Selvom din bil er udstyret med en elektronisk startspærreanordning, anbefaler vi, at du udstyrer din bil med alarm, fordi det mindsker risikoen for hærværk og tyveri.


9. Husk ratlåsen

Brug en ratlås, der låses fast på tværs af rattet, så det ikke kan drejes.

En ratlås har ofte en præventiv effekt, fordi den er meget synlig udefra, og så gør den bilen umulig at styre, hvis ikke du har en startspærreanordning.


10. Gem gaverne væk

Ved juletid går tyvene efter gaver i bilerne. Gem dem altid væk i bagagerummet, eller tag gaverne med dig. Lad dem ikke ligge synligt på sæderne, da de kan lokke både rutinerede og urutinerede tyve til tyveri.

Husk forsikringerne: Beregn forsikring til dit indbo eller beregn forsikring til din bil

Artiklen fortsættes nedenfor

Undgå tyveri fra bilen.

Sådan er du dækket ved tyveri fra bilen

Ved skader på bilen ifm. et tyveri, fx knuste ruder eller ødelagte låse, er bilen dækket, hvis den er kaskoforsikret. Kaskoforsikringen dækker også dele eller fast tilbehør til bilen, fx bilradio eller airbag.

Tyveri af genstande i bilen, fx tasker, træningstøj eller julegaver, er dækket via din indboforsikring. Du er dækket med op til 46.068 kroner pr. skade (2019), forudsat at bilen var låst, da du forlod den.

Får du stjålet elektrisk udstyr fra bilen, fx mobiler eller computere, er de dækket med op til 18.436 kroner pr. skade (2019).

Guld, smykker og kontanter er ikke dækket ved tyveri fra bilen, så dem bør du huske at tage med dig, når du forlader den.

Har der været indbrud i din bil?

Har du haft indbrud i din bil, kan du anmelde det online her: Anmeld indbrud i bil


Vær særligt forsigtig med bilens registreringsattest

Har du din registreringsattest eller en kopi liggende i bilen, når du kører herhjemme, eller når du kører i udlandet? Det kan være en rigtig dårlig idé.

Det kan det, fordi nyere registreringsattester består af to dele – Del 1 og Del 2. Og har du begge dele liggende i bilen, svarer det i store træk til at skrive din pinkode på dit dankort.

De to dele indeholder nemlig oplysninger, som tilsammen kan benyttes til at omregistrere bilen, hvis den bliver stjålet.

Når du kører på ferie, har du kun behov for registreringsattestens Del 1 – og det skal være originalen, og ikke en kopi. Del 2 lader du blive hjemme.

Senest opdateret den 22. august 2019.