Forsikring af barn

Find din pris på 30 sekunder!

Mange forældre er ofte i tvivl om hvordan de skal forsikre deres børn. Nogle forventer deres Ulykkesforsikring eller Indboforsikring dækker, hvis deres børn kommer til skade eller skal indlægges. Andre vælger overraskende helt at droppe en forsikring til deres børn.


​​Forsikring af dit barn

​Når du skal vælge en forsikring til dit barn, er det vigtigt, at du afgør med dig selv, hvordan dit barn skal være dækket.

Selvom mange forsikringsselskaber har en børneforsikring, kan der godt være stor forskel, på hvordan de dækker. Nærlæs derfor altid dækningen og vilkårene på børneforsikringen, så du er sikker på, at dit barn er dækket bedst muligt.​


Forsikr dit barn hos os

Hos If har vi gjort det nemt for dig, og har delt vores Børneforsikring op i 3: Ulykkesforsikring, Børneforsikring eller Børneforsikring Super.

Ulykkesforsikringen er vores basisdækning, altså en ganske almindelig ulykkesforsikring. Ulykkesforsikring er derfor inkluderet i både vores Børneforsikring og Børneforsikring Super.

Hvor en Ulykkesforsikring kun dækker, hvis dit barn kommer ud for en ulykke, dækker Børneforsikring og Børneforsikring Super også ved mén efter sygdom og giver en øjeblikkelig erstatning, hvis dit barn bliver ramt af en alvorlig sygdom.

Herudover får du også ekstra økonomisk hjælp, hvis dit barn skal hospitalsindlægges i en længere periode.

Artiklen fortsættes nedenfor

Et godt sted at være

Årets Forsikringsselskab 2016
I både 2014 og 2016 udnævnte Autobranchen Danmark If som ”Årets Forsikringsselskab”.

Branchens Bedste Kundeservice
If vandt prisen for Branchens Bedste Kundeservice inden for Pension og Finans i 2017.

Beregn Børneforsikring

Læs mere om vores Børneforsikring og beregn din pris her!

Beregn pris

Sådan vælger du den rette dækning

Ingen forældre er helt ens, men de har dog det tilfælles, at de ønsker det bedste for deres børn. Hvilken Børneforsikring du skal vælge, afhænger derfor af dit og dit barns behov.

Som forsikringsselskab anbefaler vi, at du mindst har en Ulykkesforsikring til dit barn.

Med en Ulykkesforsikring er du dækket, hvis dit barn eksempelvis vælter på cyklen og får en hjerneskade. Den dækker dog ikke, hvis dit barn bliver ramt af en alvorlig sygdom, der efterlader barnet med en méngrad, da der her er tale om en sygdom og ikke en ulykke.

Hvis du ønsker, at dit barn skal være dækket i både sygdomstilfælde og ulykkestilfælde, skal du vælge dækningen Børneforsikring eller Børneforsikring Super.

Hvis du allerede har en Ulykkesforsikring​ til dit barn hos os, kan du opgradere til Børneforsikring eller Børneforsikring super.

Det kan være en god idé, fordi børn ikke kun er udsat for ulykker, men også for sygdomme og efterfølgende varige mén. Derudover får du økonomisk førstehjælp, hvis barnet får konstateret en alvorlig sygdom.


Ønsker du et tilbud på en Børneforsikring?

Hvis du ønsker et tilbud på en Børneforsikring​, kan du beregne din pris online eller kontakte vores Kundecenter på telefon 70 12 12 12.

​​​Senest opdateret den 5. februar 2017.

3 fordele ved en Børneforsikring

  • Økonomisk førstehjælp og hurtig udbetaling af et engangsbeløb på 100.000 kroner ved visse diagnoser.

  • Hospitalskompensation på 300 kroner dagligt, ved mindst 8 dages sammenhængende indlæggelse.

  • Dækning i tilfælde af varige mén, og i alvorlige tilfælde udløses dobbelterstatning​​.

Værd at vide

  • 68 % tror, at en ulykkesforsikring også dækker ved sygdom, men den dækker kun ulykker (YouGov, 2015).

  • Mange sygehuse kræver 90-200 kroner i døgnet for forplejning til medindlagte forældre, selvom de er essentielle for barnets bedring.

  • I 2012 blev det forbudt for kommuner at forsikre børn i skoler og daginstitutioner, selvom der dagligt sker ca. 130 ulykker i skolegården.