13 råd:

NÅR DU VENTER PÅ VEJHJÆLP

Tilkøb If Autohjælp eller køb en ny forsikring inklusiv If Autohjælp

Har du brug for If Autohjælp via din bilforsikring hos os? Så ring til dem på 70 12 12 42.


Vejhjælp og autohjælp – Vi hjælper dig godt på vej!

Hos os vælger du selv, hvorvidt du vil have vejhjælp tilknyttet din bilforsikring. Når du har vejhjælp som del af din bilforsikring, er du sikker på at kunne få hjælp, når du har allermest brug for det.

Vores vejhjælpsdækning går under navnet ”If Autohjælp”, og med If Autohjælp får du mulighed for at få hurtig hjælp af SOS Dansk Autohjælp i Danmark.

Har du ikke allerede en bilforsikring hos os, kan du købe én inklusiv If Autohjælp her: Køb bilforsikring

 

13 ting du bør have i din bils nødsituation kit

Gode råd til når du venter på vejhjælpen.


1. Mobiltelefon

Sørg altid for, at din mobiltelefon er godt opladt, når du tager ud på en køretur.

Du skal bruge mobiltelefonen til at ringe efter vejhjælp, og hvis både din bil og din mobiltelefons batteri er fladt, har du ingen mulighed for at kontakte hverken SOS Dansk Autohjælp ifm. med vejhjælp eller dine nærmeste.


2. Advarselstrekant

Medbring altid en advarselstrekant, så andre bilister nemt kan se, at du har problemer med bilen og du venter på vejhjælp. Husk, at hvis du stopper på en motorvej, skal advarselstrekanten placeres 100 meter bag bilen, mens det på landevej er 50 meter.


3. Førstehjælpskasse

Det er en god idé at medbringe en førstehjælpskasse i tilfælde af du selv, en passager eller en helt tredje kommer til skade i trafikken. Siden 2006 har det desuden været et krav for førstegangserhververe af kørekort at gennemføre et færdselsrelateret førstehjælpskursus, og det er i det hele taget en god idé at kende til førstehjælp.


4. Lommelygte

Hav gerne en lommelygte liggende fast i bilen, til hvis din bil går i stykker på en mørk vej, og du fx vil tjekke motoren, hjulene eller lignende. Lommelygten kan også være nyttig, hvis du bare står og venter på, at din vejhjælp ankommer.


5. Træktov

Medbring gerne et træktov i bilen i tilfælde af du selv eller en anden kører i grøften og skal trækkes op af en bil. I visse tilfælde vil du selv kunne klare at flytte bilen, og ellers kan du få vejhjælp af If Autohjælp.

6. Sikkerhedsvest

Hvis din bil går i stå, går i stykker eller du er ude for et biluheld om aftenen, er det en fordel at have en sikkerhedsvest i bilen.

Hvis du venter på vejhjælp uden for bilen, gør vesten dig synlig for forbipasserende bilister i mørket.


7. Isskraber

Hav en isskraber liggende i bilen, så du kan rydde dine bilruder for is, både når du er hjemme, og når du er på farten.


8. Startkabler

Medbring startkabler i tilfælde af din egen eller en andens bil får brug for starthjælp på farten, og du gerne vil hurtigt videre. Hvis ikke det hjælper at tilføre batteriet strøm udefra, kan det være, at du får brug for vejhjælp og en ny motor.


9. Sneskovl

Hav gerne en sneskovl liggende bag i bilen, så du altid kan grave bilen fri af sne, om du så er parkeret derhjemme, på jobbet eller ved supermarkedet. Udover sneen der falder fra oven, kan du også risikere at sne inde pga. forbikørende sneryddere – vær derfor altid klar med sneskovlen om vinteren. Så undgår du måske behovet for vejhjælp.

Blev godt kørende med vejhjælp.

10. Ekstra varmt tøj

Det er ikke sjovt at sidde og vente på vejhjælp i en iskold bil, og det er slet ikke sjovt at vente uden for i sne og regn.

Hav derfor gerne en ekstra varm trøje eller jakke liggende fast i bilen, så du ikke behøver at fryse, mens du venter på vejhjælp, bare fordi motoren sætter ud.


11. Tæpper

Dette tip hænger godt sammen med det ovenstående. Hvis din bil går i stå eller i stykker, risikerer du at skulle vente i kulden på, at vejhjælpen kommer. Med et tæppe i bilen kan du holde dig selv og eventuelle passagerer varme, mens I venter på SOS Dansk Autohjælp.


12. Flaskevand

Du ved ikke, hvor længe du risikerer at vente på vejhjælpen ankommer, og hvis ikke du tilfældigvis har medbragt drikkevarer i bilen samme dag, kan du risikere at blive rigtig tørstig og dehydreret. Hav derfor altid en flaske vand liggende i bilen, så du er forberedt på at vente på vejhjælpen på et øde sted uden indkøbsmuligheder.


13. Slik

Det kan selvfølgelig være svært at have mad liggende i bilen, da det formentlig vil nå at blive for gammelt, før du får brug for det. Du kan dog med fordel have en chokoladebar eller en pose slik liggende i bilens handskerum, så du har adgang til både sukker og noget spiseligt, mens du venter på din vejhjælp.

Artiklen fortsættes nedenfor

Et godt sted at være

Årets Forsikringsselskab 2018
I både 2014, 2016 og 2018 udnævnte Autobranchen Danmark If som ”Årets Forsikringsselskab”.

Danmarks Bedste Kundeservice
If vandt prisen for Danmarks Bedste Kundeservice i 2019.

Beregn bilforsikring

Beregn prisen på din bilforsikring på 30 sekunder!

Beregn pris

Vigtigheden ved vejhjælp

Du har fx brug for kyndig vejhjælp, hvis du er på vej på arbejde en mandag morgen, og din bil beslutter at den hellere vil blive holdende i indkørslen - her kan SOS Dansk Autohjælp komme på besøg og sørge for, at du alligevel kommer på arbejde.

Vejhjælp er også rigtig nyttigt, hvis du fx kører fra København til Skagen for at holde ferie, og din bil pludselig går i stå med en rygende motor. Igen kan SOS Dansk Autohjælp komme og hjælpe dig videre, så din ferie ikke bliver ødelagt. Med en bilforsikring med vejhjælp hos os, får du altså en dækning, som aktivt hjælper dig godt videre.

Læs mere om vores bilforsikringer


Få vejhjælp i udlandet

Det er rigtig vigtigt at have muligheden for hurtig vejhjælp i Danmark - hvilket du får med tilvalget If Autohjælp - men for mange er det mindst lige så vigtigt at kunne få kvalificeret vejhjælp i udlandet.

Lige meget om du kører i norden, Europa eller i resten af verden, kan du risikere at din bil går i stå eller i stykker – præcis ligesom herhjemme.

I udlandet er det dog sværere at finde ud af, hvad man skal gøre for at få bilen på ret køl igen. Med en Delkasko, Kasko, Kasko Plus eller Bil Super-forsikring hos os, får du altid redningshjælp i udlandet vha. vores aftale med SOS International. Du skal blot medbringe et Rødt Kort, enten på mobilen eller fysisk, så kan du nemt få vejhjælp i udlandet.

Læs mere om Rødt Kort


Vær forberedt på eventuelle problemer

Det kan være svært at forberede sig på problemer med bilen, især hvis problemerne opstår meget pludseligt. Det er derfor en rigtig god idé altid at være forberedt på det værste, fx ved at medbringe visse vigtige ting i bilen.

Selvom du har vejhjælp i forbindelse med din bilforsikring, risikerer du stadig at skulle stå i kulde og regn (alt efter årstiden) og vente på at vejhjælpen ankommer. Det er derfor vigtigt at være forberedt; både på kulden og på ventetiden.

Læs mere om vejhjælp og If Autohjælp

Senest opdateret den 12. januar 2018.

Gode grunde til at købe en bilforsikring hos os:

 • Dækker ekstraudstyr op til 20.000 kr.
  Med en bilforsikring hos If får du automatisk dækket din bils ekstraudstyr indtil 20.000 kr., når du har Delkasko, Kasko, Kasko Plus eller Bil Super-dækning.​​

 • Bilens passagerer dækkes altid
  Ligegyldigt hvilken type bilforsikring du vælger hos os, er bilens passagerer på passager- og bagsædet altid dækket. ​
 • Rabatter og fordele
  Med en bil kaskoforsikring hos os får du mindst 10 % rabat på alle dine forsikringer hos os. Du får mere rabat og flere fordele jo flere forsikringer du samler hos os - som en del af If Fordelsprogram.

Fakta om biler i Danmark

 • Den 1. januar 2018 fandtes der over 2.530.000 personbiler i Danmark, hvoraf de 782.859 kører på el, gas eller hybrid.
 • Der var 5 gange så mange personbiler i Danmark ved årsskiftet 2017-2018, som der var i 1961-1962.
 • Det er især familier, der har bil i Danmark, og i starten af 2017 havde hele 1.265.235 familier mindst 1 bil, mens 496.000 familier havde mindst 2.
 • I 2018 har 90 % af alle parfamilier med børn bil, mens kun 37 % af alle enlige uden børn har bil.
 • I 2016 var der 1.521 biluheld med personbiler som endte i en form for personskade. Størstedelen af skaderne - knap 30 % - stod de 25-44-årige for.