Vi køber bil

Søger du en brugt eller ny bil? Få tips til bilkøbet her!

Det kan være rigtig dyrt at købe en bil, især hvis man køber den fra ny. Derfor vælger mange mennesker i stedet at købe en brugt bil, hvilket ofte betyder, at bilen er nogle år gammel.

Uanset om du køber en ny eller brugt bil, er der mulighed for, at du oplever uheld ift. bilen, og det er derfor en god idé at tænke over eventuelle konsekvenser ved dette:

 • Har du råd til at købe en ny bil, hvis din nuværende bliver stjålet?
 • Har du råd til at få bilen repareret, hvis du kommer til at køre af vejen, og bilen må på værksted?​


Undersøg markedet, før du køber din bil

Dette råd gælder selvfølgelig altid, uanset hvad du skal købe: undersøg markedet først! Det er en rigtig god idé, at undersøge bilmarkedet og bilpriserne derhjemme ved computeren, før du går ud og snakker med bilsælgere ​hos forskellige bilforhandlere – du kan nemt blive overtalt til at købe en bil, som er for dyr eller for stor ift. dine behov.

Planlæg hvilken type bil du har brug for og skal købe, og hvor meget bilen må koste. Lav gerne en liste over mulige biler, så du kan få den absolut bedste handel, om du så køber en ny eller brugt bil.


Husk at forsikre din bil

Når du køber en bil, skal du huske bilforsikringen, også selvom bilen er gammel og skrammet. I Danmark er det lovpligtigt at have en ansvarsforsikring, hvis man har en bil, således at skader forårsaget på andre mennesker og deres ting altid er dækket. Dog dækker ansvarsforsikringen ikke skader på din egen bil – her skal du i stedet have en kaskoforsikring.

Prisen på din bilforsikring afhænger i høj grad af hvilken type forsikring du køber, og ansvarsforsikringen er naturligvis den billigste, da det er den mest simple bilforsikring.

Hos os kan du få følgende bilforsikringer:

 • Ansvarsforsikringen
 • Delkaskoforsikringen
 • Kaskoforsikringen
 • Kasko Plus
 • Bil Super

Jo færre skader du får, jo billigere kan din bilforsikring blive.

Læs mere om vores bilforsikringer​

Artiklen fortsættes nedenfor

Et godt sted at være

Årets Forsikringsselskab 2016
I både 2014 og 2016 udnævnte Autobranchen Danmark If som ”Årets Forsikringsselskab”.

Branchens Bedste Kundeservice
If vandt prisen for Branchens Bedste Kundeservice inden for Pension og Finans i 2017.

Beregn bilforsikring

Beregn prisen på din bilforsikring på 30 sekunder!

Beregn pris

Hvordan er min brugte bil dækket?

Når du har købt en brugt bil, er det dit ansvar som køber, at omregistrere bilen. Som udgangspunkt har du 21 dage til at omregistrere bilen, og hvis ikke du får det gjort, risikerer du at politiet inddrager dine nummerplader på foranledning af sælger.

Når bilen er omregistreret, giver SKAT og motorregistret automatisk besked til den forrige ejers forsikringsselskab, som derefter lukker vedkommendes bilforsikring.

Din bil er altså dækket af den forrige ejers bilforsikring, indtil bilen er blevet omregistreret. Herefter skal du selv tage kontakt til et forsikringsselskab og købe en ny bilforsikring.

Omregistrer bilen her


Skal jeg købe en ny bil eller en brugt bil?

Der er fordele og ulemper ved køb af både nye og brugte biler, og det er en rigtig god idé at overveje dem alle nøje, før du giver dig i kast med bilkøbet.

Fordele ved at købe en ny bil

 • Når du køber en helt ny bil, får du både fabriksgaranti og 2 års reklamationsret på hele bilen. I starten skal der altså kun betales serviceomkostninger, fremfor potentielt dyre værkstedsregninger.
 • En ny bil kan ofte køre længere end en brugt, før bilen skal have skiftet ting som dæk, kobling eller udstødning.
 • Når du køber en ny bil, kender du hele bilens historie, og det er op til dig selv, at sørge for, at bilen bliver ordentlig vedligeholdt.
 • Hvis du beslutter at købe en ny bil fremfor en brugt, får du ofte mulighed for at tilpasse bilen og bilkøbet i forhold til dine egne ønsker.

Ulemper ved at købe en ny bil

 • Når du køber bil fra ny, risikerer du at markedet ændrer sig så meget, at når du engang ønsker at sælge eller bytte bilen ud, er den faldet betragteligt i værdi.
 • Ved køb af en ny bil er købsprisen som udgangspunkt højere, end hvis du køber en brugt bil.
 • Hvis dette er din første bil, vil du være mere øm omkring hvordan du kører, hvor du parkerer og hvem der må låne din bil. Med en brugt bil kan du i højere grad slappe af ift. bilen.

Fordele ved at købe en brugt bil

 • Når du køber en brugt bil, kan du være så heldig at finde en lidt dyrere bil, som hurtigt er faldet i pris pga. bevægelser i bilmarkedet. Ofte kan du købe en større bil med bedre komfort og udstyr billigere, end hvad du ville kunne købe en ny bil for.
 • Hvis du køber en brugt bil og senere ønsker at sælge den videre, vil dit pengetab ved videresalget være mindre, end hvis du havde købt bilen fra ny og derefter solgt den som brugt.
 • Når du har købt en brugt bil, vil du ikke nødvendigvis være så øm over for den, som du ville være, hvis du havde købt en bil fra ny.

Vil du gerne være ekstra tryg ved dit bilkøb, kan du udover den lovpligtige reklamationsret fx tilkøbe forlænget garantiperiode og dækning mod uforudsete hændelser – til både nye og brugte biler.

Hos If samarbejder vi både med en lang række autoriserede forhandlere af nye biler og 100% Autotjek-medlemmer, som forhandler brugte biler. Du kan altså få en god bilforsikring, uanset om du køber en ny eller brugt bil.

Ulemper ved at købe en brugt bil

 • Når du køber en brugt bil, får du kun de 2 års reklamationsret, men ingen fabriksgaranti.
 • Ved beslutningen om køb af en brugt bil, mister du muligheden for at kende bilens detaljerede historie. Du ved ikke, hvordan den tidligere ejer har kørt eller hvor godt vedkommende har passet på bilen, og du kan derfor risikere, at den går hurtigere i stykker end en nyere bil ville.
 • Det er svært at forudsige en brugt bils markedsværdi, da denne hurtigt kan ændre sig, når der kommer nye modeller på markedet.

Senest opdateret den 17. november 2015.