10 TIPS: FOREBYG TYVERI FRA BIL

Styr på indboforsikringen? Ellers kan du købe én her!

Med en bilforsikring sikrer du din bil på mange måder, men desværre forhindrer den ikke tyvene i at gå efter din bil - og den dækker heller ikke tyveri fra din bil, da det hører under indboforsikringen.

Her får du 10 tips til, hvordan du afskrækker potentielle tyveknægte fra at begå indbrud og tyveri fra din bil.


10 tips til at undgå tyveri fra bilen

 1. Luk og lås alle døre, vinduer og soltaget.

 2. Frist ikke tyven: Fjern mobiltelefonen, GPS-enheden og øvrige værdigenstande, når du forlader bilen. Gem dem evt. i handskerummet eller i et lukket bagagerum, hvis ikke du kan tage dem med.

 3. Fjern altid tændingsnøglen, også selvom du kun forlader bilen et øjeblik, fx på tankstationen.

 4. Installer en startspærreanordning i bilen.

 5. Installer en bilalarm. Biler, der er udstyret med godkendte alarmer, udsættes sjældnere for tyveri eller indbrud, end biler uden alarmer. Selvom din bil er udstyret med en elektronisk startspærreanordning, anbefaler vi, at du udstyrer din bil med alarm, fordi det mindsker risikoen for hærværk og tyveri.

 6. Brug en ratlås, der låses fast på tværs af rattet, så det ikke kan drejes. En ratlås har ofte en præventiv effekt, fordi den er meget synlig udefra, og så gør den bilen umulig at styre, hvis ikke du har en startspærreanordning.

 7. Lås benzindækslet, så tyven får svært ved at tanke benzin.

 8. Monter låsebolte på fælgene.

 9. Parker så vidt muligt på befærdede steder med god belysning.

 10. Ved juletid går tyvene efter gaver i bilerne. Gem dem altid væk i bagagerummet.

Artiklen fortsættes nedenfor

Et godt sted at være

Årets Forsikringsselskab 2016
I både 2014 og 2016 udnævnte Autobranchen Danmark If som ”Årets Forsikringsselskab”.

Branchens Bedste Kundeservice
If vandt prisen for Branchens Bedste Kundeservice inden for Pension og Finans i 2017.

Beregn bilforsikring

Beregn prisen på din bilforsikring på 30 sekunder!

Beregn pris

Sådan er du dækket ved tyveri fra bilen

Ved skader på bilen i forbindelse med et tyveri, fx knuste ruder eller ødelagte låse, er bilen dækket, hvis den er kaskoforsikret. Kaskoforsikringen dækker også dele eller fast tilbehør til bilen, fx bilradio eller airbag.

Tyveri af genstande i bilen, fx tasker, træningstøj eller julegaver, er dækket via din indboforsikring. Du er dækket med op til 46.773 kroner pr. skade, forudsat at bilen var låst, da du forlod den. Var bilen ikke låst, kan den samlede erstatning højst være 5.000 kroner (2016).

Får du stjålet elektrisk udstyr fra bilen, fx mobiler eller computere, er de dækket med op til 18.701 kroner pr. skade (2016).

Guld, smykker og kontanter er ikke dækket ved tyveri fra bilen.

Læs mere om hvordan indboforsikringen dækker


Vær særligt forsigtig med bilens registreringsattest!

Har du din registreringsattest (eller en kopi) liggende i bilen, når du kører herhjemme, eller når du kører i udlandet? Det kan være en rigtig dårlig idé.

Det kan det, fordi nyere registreringsattester består af to dele – Del 1 og Del 2. Og har du begge dele liggende i bilen, svarer det i store træk til at skrive din pinkode på dit dankort. De to dele indeholder nemlig oplysninger, som tilsammen kan benyttes til at omregistrere bilen, hvis den bliver stjålet.

Når du kører på ferie, har du kun behov for registreringsattestens Del 1 – og det skal vel at mærke være originalen – ikke en kopi. Del 2 lader du blive hjemme.

Senest opdateret den 12. januar 2018.

Gode grunde til at købe en bilforsikring hos os:

 • Dækker ekstraudstyr op til 20.000 kr.
  Med en bilforsikring hos If får du automatisk dækket din bils ekstraudstyr indtil 20.000 kr., når du har Delkasko, Kasko, Kasko Plus eller Bil Super-dækning.​​

 • Bilens passagerer dækkes altid
  Ligegyldigt hvilken type bilforsikring du vælger hos os, er bilens passagerer på passager- og bagsædet altid dækket. ​
 • Rabatter og fordele
  Med en bil kaskoforsikring hos os får du mindst 10 % rabat på alle dine forsikringer hos os. Du får mere rabat og flere fordele jo flere forsikringer du samler hos os - som en del af If Fordelsprogram.

Fakta om biler i Danmark

 • Den 1. januar 2015 fandtes der over 2.330.000 personbiler i Danmark.
 • Det er især familier, der har bil i Danmark, og i starten af 2015 havde hele 1.777.250 familier mindst 1 bil. Kun 1.168.123 familier havde ikke bil.
 • I landområderne har 76 % af familierne bil, mens kun 30-50 % af familierne i København og Aarhus har bil.
 • Antallet af personbiler i Danmark svarer til, at ca. hver anden voksne dansker har en bil.
 • I 2013 var der 1.527 biluheld med personbiler som endte i en form for personskade, hvoraf den største andel skete i Region Midtjylland med hele 420 bilulykker, svarende til 27,5 %. ​​​