9 TIPS TIL KØR SELV-FERIER

I Danmark er det rigtig populært at tage på kør selv-ferie. Faktisk viser en undersøgelse foretaget af Applus Bilsyn i maj 2016, at hele 63 % af bilejerne, svarende til ca. 1.600.000 mennesker, planlagde en kør selv-ferie i løbet af sommeren.

At tage på kør selv-ferie giver en helt unik form for frihed, om du så kører i bil eller på motorcykel. Du kan køre hvorhen du vil, og du kan reagere på pludselige indskydelser, hvis du spontant får en idé eller ser et skilt mod en spændende destination.


9 Nyttige råd til kør selv-ferien i udlandet

 1. Før du tager afsted på din kør selv-ferie i udlandet, så sørg for, at bilen har det rette dæktryk, og at trykket passer med vægten på jeres bagage. Sørg også for, at fx vinduesviskere er i god stand, og at der er nok sprinklervæske på bilen. Giv gerne hele bilen et tjek, før I tager hjemmefra.

 2. Før I tager afsted, er det en god idé at tjekke, om I skal betale vejafgifter, brobetaling eller lignende undervejs, og sørge for enten at budgettere med dette eller planlægge en alternativ rute uden betalinger og afgifter. Dette er et rigtig vigtigt punkt, hvis I gerne vil have en billig kør selv-ferie til udlandet.

 3. Når du pakker bilen før kør selv-ferien, så tænk nøje over hvordan du laster den. Læg de tungeste ting nederst, og hav kun lette genstande ved bagruden og toppen af bagagerummet, især hvis du kører i stationcar.

 4. Hvis du rejser med børn, så sørg for at de har noget at fornøje sig med på bagsædet under turen. Hav gerne vand, juice og snacks klar i kabinen, foruden ting som legetøj, tegneserier og tablets. Det er også en rigtig god idé at planlægge nogle overraskelser og lege på forhånd, så børnene aktiveres under kørslen.

 5. Husk altid at fastspænde dine børn korrekt, både til hverdag og på kør selv-ferien i udlandet. Som udgangspunkt skal børn helst placeres bagudvendt i bilen indtil de er 3-4 år, mens de lidt ældre børn skal bruge autostol eller selepude indtil de er 10-12 år.

  Alle børn under 135 cm skal sikres med godkendt sikkerhedsudstyr, ellers forhøjes chancen for skader betydeligt. Køb også gerne en Børneforsikring, så dit barn sikres både i tilfælde af ulykke og sygdom. 

  Du kan læse mere om vores Børneforsikring her​.

 6. Tjek, om der er nogen specielle regler I skal overholde, i de lande I besøger på kør selv-ferien. Fx skal du huske at medbringe en gul vest i bilens kabine, hvis du er på kør selv-ferie i bl.a. Italien, Spanien, Portugal, Østrig eller Tyskland. I Tyskland skal du visse steder også have et miljømærke i din bil, og hvis du skal på kør selv-ferie i Frankrig, skal du huske at have en alkoholtester i bilen.

 7. Tag jer god tid undervejs, så I har tid til at nyde turen og de steder, I kommer forbi. Forhast jer ikke med at komme til jeres destination, men betragt køreturen som en del af selve ferien – både derhen og hjem igen. På denne måde forlænges ferien betragteligt!

 8. ​Hvis du gerne vil gøre det sværere for eventuelle tyve at stjæle din bil på kør selv-ferien i udlandet, kan du med fordel få en rat- eller gearlås.

 9. Parker ikke bilen med hele oppakningen på offentlige parkeringspladser i udlandet, og efterlad ikke værdigenstande synligt i bilen – dette højner risikoen for indbrud og biltyveri, og kan dermed ende jeres kør selv-ferie.

Artiklen fortsættes nedenfor

Husk disse papirer på kør selv-ferien til udlandet

 • Hvis du er på kør selv-ferie i Europa, er det en god idé at medbringe det grønne og røde kort, så folk kan se, at din bil er forsikret. Læs mere om kortene her. Du kan også med fordel medbringe din bilforsikrings policenummer, og det telefonnummer du kan få hjælp på.

  Læs mere om bilforsikringer her

 • Husk altid at have del 1 af bilens originale registreringsattest med dig, når du er på kør selv-ferie i udlandet. Lad samtidig del 2 blive hjemme.

 • Husk at medbringe det blå sundhedskort, hvis du er på kør selv-ferie i Europa. Så er du nemlig sikret sygdomsbehandling, hvis I får brug for det undervejs. Hvis I gerne vil dækkes yderligere, eller er på kør selv-ferie uden for Europa, bør I ligeledes have en rejseforsikring.

  Læs mere om vores rejseforsikring her​

Senest opdateret den 30. maj 2017.

Et godt sted at være

Årets Forsikringsselskab 2016
I både 2014 og 2016 udnævnte Autobranchen Danmark If som ”Årets Forsikringsselskab”.

Branchens Bedste Kundeservice
If vandt prisen for Branchens Bedste Kundeservice inden for Pension og Finans i 2017.

Beregn bilforsikring

Beregn prisen på din bilforsikring på 30 sekunder!

Beregn pris

Forsikringer til kør selv-ferien

Bilforsikringen
Med en kaskobilforsikring får du redningshjælp i udlandet.

Grønt og rødt kort
Det anbefales, at du medbringer et grønt og rødt kort.

Bestil eller print grønt og rødt kort

Download et rødt kort til din telefon

Rejseforsikringen
Det er altid en god idé at have en rejseforsikring, når du er på kør selv-ferie.

Ulykkesforsikringen
Det kan altid anbefales, at du har en ulykkesforsikring, også under kør selv-ferier.​​​​​​​​​​​​​

3 fordele ved vores bilforsikring

 • Dækker ekstraudstyr op til 20.000 kr.
  Med en bilforsikring hos If får du automatisk dækket din bils ekstraudstyr indtil 20.000 kr., når du har Delkasko, Kasko, Kasko Plus eller Bil Super-dækning.​​

 • Bilens passagerer dækkes altid
  Ligegyldigt hvilken type bilforsikring du vælger hos os, er bilens passagerer på passager- og bagsædet altid dækket. ​

 • Rabatter og fordele
  Med en bil kaskoforsikring hos os får du mindst 10 % rabat på alle dine forsikringer hos os. Du får mere rabat og flere fordele jo flere forsikringer du samler hos os - som en del af If Fordelsprogram.